Η Εύη (μου) Σταθάτου κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και μας παρουσίασε το βιβλίο της

Ήρθε η στιγμή που η αγαπημένη μου φίλη παρουσίασε επίσημα στο κοινό το βιβλίο της “Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, στο Public Συντάγματος.

Άνθρωποι που την αγαπούν πραγματικά και τη νοιάζονται ή την θαυμάζουν μέσα από τη δουλειά της στο blog της mytwins.gr ήταν εκεί, δίπλα της.  Οι γυναίκες που ήταν στο πάνελ είχαν επιλεχθεί η κάθε μία για ξεχωριστούς λόγους.  Δεν είναι τυχαίο ότι τον συντονισμό τον έκανε η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΚ, Ναταλία Αργυράκη, που έχει δίδυμη αδελφή κι ως κόρη συγγραφέως (της Αγγελικής Μπούλιαρη) είχε τον απόλυτο έλεγχο της παρουσίασης. Την εισαγωγή έκανε, φυσικά, η υπεύθυνη επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου, Αλεξάνδρα Αυγερινού-Παπαδοπούλου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι φίλες της συγγραφέως: η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ελένη Πετρουλάκη  και η Έφη Ανέστη. Όλες τόνισαν ότι η ζωή με τα δίδυμα είναι μια πρόκληση και το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για γονείς με δίδυμα, και είναι το μοναδικό βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πρακτικές συμβουλές γραμμένο από μια Ελληνίδα μαμά.

Η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε με συγκίνηση για την φίλη της Εύη Σταθάτου και τη δική της προσωπική σχέση με τα δίδυμα παιδιά της συγγραφέως, αφού οι οικογένειές τους είναι πολύ δεμένες και η ίδια ζει τα δίδυμα αγόρια από πολύ κοντά.

Η Ελένη Πετρουλάκη με τη σειρά της, μίλησε για τη μακροχρόνια φιλία της με τη συγγραφέα και τόνισε πως όταν μια γυναίκα έχει έναν στόχο, με σταθερά βήματα και υπομονή τον πετυχαίνει.

Η Έφη Ανέστη, αφού διάβασε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο, αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία με τα δίδυμα αγόρια της και συμφώνησε με τη συγγραφέα ότι η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον είναι αυτή που δίνει δύναμη στις γυναίκες να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Τέλος, η δημοσιογράφος Ναταλία Αργυράκη, που συντόνισε τη συζήτηση μίλησε για τη δίδυμη σχέση όπως αυτή τη βιώνει και έφερε πολλά παραδείγματα μέσα από το βιβλίο, τονίζοντας ότι πιστεύει ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για τους νέους γονείς που περιμένουν δίδυμα.

Η Εύη Σταθάτου ως μητέρα τριών παιδιών, τα δίδυμα αγόρια Ιωσήφ και Πάνο και τον Άρη, μίλησε με συγκίνηση για την ανάγκη της να γράψει αυτό τον πρακτικό οδηγό και εύχεται κάθε μαμά που περιμένει ή έχει δίδυμα να βρει απαντήσεις μέσα από τις σελίδες του. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά  τους γονείς της, αλλά κυρίως τον  άνδρα της (αλλά και τα παιδιά της) που την βοήθησαν να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Κατά τη γνώμη μου η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο σύζυγός της Ανδρέας, μίλησε για την Εύη και εξέφρασε την αγάπη του και τον θαυμασμό του για την γυναίκα του, δίνοντας “υπόσχεση” ότι θα είναι δίπλα της και στα επόμενα βιβλία της!

Το βιβλίο «Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

 

You may also like