Η Ηλιακή Έκλειψη στις 20/3: Ένας κύκλος κλείνει οριστικά….η αρχή μια νέας εποχής ξημερώνει!, από τη Χρ. Θεοχάρη

solar eclipseΗ πιο σημαντική βδομάδα του Μαρτίου  ξεκίνησε! Το 7o και (ευτυχώς τελευταίο) τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που ξεκίνησε το 2012, κορυφώνεται σήμερα στις 17/3, ο Κρόνος αναδρομεί προς τα πίσω στις πρώτες μοίρες του Τοξότη και μετά στις τελευταίες του Σκορπιού και η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο,πηγαίνοντας στον ήρεμο, ερωτικό και “απολαυσία” Ταύρο, μετά τον δυναμικό Κριό.

To εκρηκτικό πλανητικό σκηνικό θα ολοκληρώσει ένα κύκλο αλλαγών που για πολλούς από μας ξεκίνησαν το 2012 και μαζί του, ίσως η πιο σημαντική έκλειψη της χρονιάς, που ακολουθείται απο μια παντοδύναμη Νέα Σελήνη, ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου.

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, ξεκινάει την πρώτη μέρα της άνοιξης!

Οι αναταράξεις και τα υψηλά κύματα που έχει δημιουργήσει αυτή η αστρολογική συγκυρία, μας ταρακουνούν ήδη…αλλά κάθε αλλαγή είναι για το καλό μας! Και οι αλλαγές θα είναι πολλές: σαρωτικές και μεγάλες τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η Έκλειψη γίνεται στην τελευταία μοίρα του Ιχθύ, σε αυτή που η παραδοσιακή αστρολογία αποκαλεί Αναιρετική Μοίρα:  Σκεφτείτε την ως ένα Κοσμικό Reboot! Εύκολο; Καθόλου; Καθοριστικό; Πολύ!

Τα μεταβλητά ζώδια των τελευταίων αλλά και των πρώτων ημερών, τώρα που ο Κρόνος ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του, πίσω στις πρώτες μοίρες του Τοξότη, για να φτάσει στις 14 Ιουνίου στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού όπου και θα μείνει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, θα ολοκληρώσουν και θα λύσουν οριστικά θέματα που ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι. Τα δε παρορμητικά ζώδια του 2ου δεκαημέρου και όσοι έχουν πλανήτες εκεί, έζησαν όλη αυτή την περίοδο έντονες συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, απογοητεύσεις, δυσκολίες και θέματα από το παρελθόν να αναδύονται στην επιφάνεια και να τους αλλάζουν τη ζωή.

Χρειάζεται ψυχραιμία, σωστή διαχείριση και κουράγιο γιατί οι αλλαγές που ζήσαμε από το 2012 και μετά ήταν δύσκολες και σκληρές. Η Έκλειψη αυτή όμως, σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη στον Κριό,που ξεκινάει την νέα αστρολογική χρονιά και η Εαρινή Ισημερία αμέσως μετά μας δίνουν κουράγιο, φώτιση και σθένος. Μια νέα φάση ζωής αρχίζει για όλους μας!

Ποιο το μήνυμα αυτής της περιόδου,που με την Έκλειψη μας έρχεται-loud and clear; Η ηλιακή έκλειψη σχηματίζεται στον τελευταίο βαθμό του ζωδιακού κύκλου, την 29η μοίρα των Ιχθύων. Κάθε φορά που βλέπουμε να ενεργοποιείται αυτή η μοίρα, οι γέφυρες με το παρελθόν καίγονται και δεν υπάρχει επιστροφή.

Πώς θα επηρεάσει όμως η έκλειψη τα ζώδια;

Διαβάστε παρακάτω (και τον ωροσκόπο σας, για όσους τον ξέρετε)

eclipse solarΚΡΙΟΣ
Από τότε που ο επαναστάτης Ουρανός, το 2011, στο στο ζώδιό σου, όλα άλλαξαν για σένα. Και τώρα είναι μια εποχή για να δημιουργήσεις με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο. Όμως,με την έκλειψη Ηλίου μέσα στον τομέα που συμβολίζει την ολοκλήρωση ενός κύκλου, στο 12ο οίκο η ευκαιρία είναι μια: να αφήσετε πίσω σας μερικές τοξικές πεποιθήσεις που σας κρατούν σε αιχμαλωσία και σας προκαλούν σωματική και ψυχική ταλαιπωρία. Ό,τι σας κρατούσε φυλακισμένους/ες (εξαρτήσεις, αρνητικές σχέσεις, ορισμένες ευθύνες που αναλάβατε στο παρελθόν), δεν σας αντιπροσωπεύουν πια.

ΤΑΥΡΟΣ
Αφού περνάει η Αφροδίτη στο ζώδιό σου ξεκινώντας (από 17/3) όλα μοιάζουν καλύτερα, αφού τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία σου. Αν και όσοι αγαπάς σε φορτώνουν με προβλήματα από εδώ και πέρα ο ήλιος λάμπει,  η άνοιξη θα έρθει! Η ηλιακή έκλειψη στις 20 Μαρτίου εμφανίζεται στον άξονα 5ου/11ου. Από εκεί, μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τις έννοιες του αλτρουισμού και της αποστασιοποίησης τα οποία μπορούν να συνυπάρχουν και με τη βοήθεια των οποίων θα είσαι σε θέση να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό μέλλον σε μακροπρόθεσμη βάση. Στο μέλλον αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ερωτεύεσαι επιτέλους τον σωστό άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζεις σε όλα, ή ότι αξιοποιείς τα ταλέντα σου προς όφελος των άλλων.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι φίλοι-και έχεις πολλούς- σού ανοίγουν νέους ορίζοντες, σε βοηθούν να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου στο εγγύς μέλλον. Η«έκλειψη» στον άξονα 4ου/10ου οίκου, αυτό στο οποίο φαίνεται ό,τι κάνεις πετυχημένα, δηλαδή στην καριέρα και στο κοινωνικό στάτους. Αυτή τη φορά, οι αστρολογικές όψεις απαιτούν να εγκαταλείψετε μια στάση παλιά και ανώφελη, για έχετε επιτυχία. Όσοι δείχνουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για την καριέρα τους, θα μπορούσαν να σκεφτούν μια αλλαγή που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους καλύτερα. Οι κίνδυνοι των αβάσιμων διαπραγματεύσεων και των κενών υποσχέσεων είναι μεγάλοι, έτσι καλό είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είσαι σε φάση ουσιαστικής ανανέωσης, εξωτερικής και εσωτερικής.Από την άλλη, όμως, η έκλειψη Ηλίου μέσα στον τομέα που σχετίζεται με τους νόμους και τη φιλοσοφία, σου λέει να κάνεις μια επιλογή με μακροπρόθεσμες συνέπειες: μπορείτε είτε να συνεχίσεις να είσαι δεσμευμένος/η από το παρελθόν και τις πεποιθήσεις που έχουν δημιουργήσει καταστάσεις που σας ενοχλεί το παρόν ή να τα εγκαταλείψουν για να έρθει το νέο, το απρόσμενο να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για σας. Ο βαρύς Πλούτωνας, άλλωστε,σε προειδοποιεί: ένας ακόμη κύκλος που κλείνει. Ναι, όλα θα είναι καλύτερα στις προσωπικές σου σχέσεις και τις νέες συνεργασίες.

maxresdefault (1)ΛΕΩΝ
Θέλεις τόσο πολύ να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να ξεφύγεις, να ονειρευτείς, Έτσι νιώθεις και κάπου αυτό το όνειρο σε ανακουφίζει. Ειδικά τώρα με την έκλειψη στον σκοτεινό άξονα του 2ου/8ου οίκου του ωροσκοπίου σου. Δύσκολη συγκυρία, αλλά και καθαρτική, και υπάρχει λόγος που προκύπτει.Ήρθε η ώρα να κλείσεις κι εσύ κάποιες πόρτες, εκεί, στο πιο καταθλιπτικό κομμάτι της ζωής σου και να κοιτάξεις μπροστά, χωρίς κατάλοιπα και πισωγυρίσματα. Προσοχή σε χρέη, υποχρεώσεις προς τρίτους αλλά και στη υγεία σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Νιώθεις ότι η Νέα Σελήνη και η Έκλειψη σε ταρακουνούν σε επίπεδο σεισμικής δόνησης, αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα να προσεγγίσεις με νέο τρόπο τις σχέσεις με αποδοχή, συγχώρεση και χωρίς να κρίνεις. Δύσκολο; Πολύ! Όχι,δεν ανήκεις στην εξαίρεση, το κλείσιμο κύκλων ισχύει. Ο άξονας 1ου/7ου στον τομέα σχέσεων, γάμου,συνεργασιών είναι που φωτίζεται. Για βάλε το μυαλό σου να δουλέψει, αφού κάτι από όλα αυτά τελειώνει τώρα και ήρθε η ώρα για τον απολογισμό. Μην ανησυχείς όμως. Με αυτή την οπτική, ή που θα προκύψουν θεραπευτικές συμφιλιώσεις, ή που θα έρθουν υγιείς χωρισμοί- κι οι δυο απολύτως απαραίτητοι για τη ζωή σου.

ΖΥΓΟΣ
Όσο κολλημένος/η και να είσαι με τους άλλους, όσο κι αν οι σχέσεις είναι το αλατοπίπερο της ζωής,με την έκλειψη στους Ιχθύες να γίνεται μέσα στο κομμάτι της εργασιακής καθημερινότητας  και της υγείας, τι πρέπει να κάνεις; Το μάθημα είναι αυτό: όταν μια πόρτα κλείνει, πάντα ανοίγει μια άλλη. Θα το καταλάβεις αφού ό,τι δεν είναι καλό σε επίπεδο καθημερινής ρουτίνας, στο χώρο εργασίας, ή σε λάθος διατροφικές συνήθειες και ό,τι αφορά την υγεία σου, πρέπει να φύγει. Αν δεν έχεις  και απαιτήσεις από τους άλλους, ακόμη καλύτερα. Δώσε τους ελευθερία, για να πάρεις κι εσύ ανάσα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Εργάζεσαι πολύ αυτήν την περίοδο. Θέλεις να γίνεις καλύτερος/η στη δουλειά σου, να είσαι όσο το δυνατόν πιο πρακτικός/η, παραγωγικός/η, και να καρποφορήσουν οι κόποι σου. Κι όμως, όσο και να δουλέψεις,σου είναι δύσκολο να μην έχεις αισθήματα,έντονα και βαθιά-όπως εσύ μόνο ξέρεις. Μπορεί να κάνεις το οτιδήποτε για να ξεχαστείς, για να μη σκέφτεσαι τον έρωτα και τον πόνο του, στον άξονα 5ου /11ου και ό,τι ίσως δεν ήρθε όπως το θες, αλλά αυτή την εποχή ένας κύκλος κλείνει και για σένα, ένας κύκλος που περιλαμβάνει τη δημιουργία, τη χαρά, το ερωτικό παιχνίδι, το πέταγμα προς τα πάνω. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα τα εκφράσεις όλα αυτά–ερωτικά, συναισθηματικά και επαγγελματικά.Και με  τι τρόπο.

706834main_20121113-solareclipse_full-600x450ΤΟΞΟΤΗΣ
Πόσο δύσκολο είναι για σένα να αποφύγεις την έκλειψη που φωτίζει ένα κομμάτι του ωροσκοπίου σου που είναι πολύ συναισθηματικό, βαθιά αρχετυπικό. Οικογένεια, σπίτι, οι ρίζες σου, οι γονείς, το παρελθόν. Όλα μαζί ή κάτι από όλα αυτά που σε παίδεψαν, ανήκει στον κύκλο που κλείνει και βάζεις επιτέλους μια τελεία. Στον άξονα οικογένεια/ καριέρα, ίσως οι συγκρούσεις κι όσα παραμένουν άλυτα να μην σε ικανοποιούν πια, όμως καλό είναι να θυμηθείς πως όταν συγκρούεσαι με όσους σε αγαπάνε τότε η ζωή σου βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Μην τους πετάξεις όλους έξω, ειδικά τώρα με τον Κρόνο που σε ξαναπιέζει επιτακτικά, γιατί πρέπει  να λύσεις ό,τι άφησες πίσω σου πέρυσι; Καιρός για κάθαρση,ναι, αλλά χωρίς περιττές απώλειες και αποχωρήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όσο ζόρικα κι αν είναι τα πράγματα για σας, τώρα έρχεται και μπαίνει στη μέση η έκλειψη: Η σχέση με τ’ αδέλφια και τους συγγενείς μπαίνει σε μια νέα φάση, ένας παλιός κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει. Το ίδιο και στον τρόπο που επικοινωνείς. Αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεσαι, που βρίσκεις το νόημα της ζωής γύρω σου. Επαναπροσδιορίζεις τις αξίες σου, τη σχέση με τους νόμους και τη φιλοσοφία της καθημερινότητας, αλλά και βλέπεις καλύτερα το δάσος και όχι μόνο το δέντρο. Με το τελευταίο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, η  εποχή της μεγάλης κρίσης. ειδικά για εσάς στο δεύτερο δεκαήμερο, δεν έχει ακόμη περάσει. Η ζωής σας άλλαξε  εκ βάθρων την τελευταία τριετία, συχνά επώδυνα και απρόσμενα: κι αυτός ο κύκλος κλείνει ευτυχώς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Mε την έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύες που πέφτει πάνω στον οικονομικό σου άξονα, οφείλεις μάθεις πώς να αξιολογείς την περιουσία σου και το σύστημα αξιών σου, πώς να κάνεις οικονομία, πώς να φροντίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ό,τι σε οδηγεί σε αυτήν, πώς να αξιοποιήσεις σωστά κι επαγγελματικά τα ταλέντα σου ώστε να γίνεις όσο το δυνατόν πιο πολύτιμος/η. Προτού φρικάρεις να ξέρεις ότι ακόμη με τον Δία στον Λέοντα και την Αφροδίτη στον Ταύρο δεν χρειάζεται να ανησυχείς  για το μέλλον, καθώς με κάποιο τρόπο θα υπάρξει λύση, ενώ ο Δίας σού άνοιξε πόρτες που παραμένουν ανοιχτές και σου έδωσε ευκαιρίες που θα θυμάσαι για πολλά χρόνια μετά.

ΙΧΘΥΕΣ
Είστε οι πρωταγωνιστές, πώς να το κάνουμε. Αυτή η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σας, στις 29 των Ιχθύων κάτι σου λέει με έντονο τρόπο: Πάρε στα χέρια σου τη ζωή και στάσου στα πόδια σου και μετά είναι ώρα για δράση. Βρες αφορμή να σπάσεις τα δεσμά σου: τα όρια σου. Πρέπει με κάποιο τρόπο να εκφράσεις το είναι σου, τα θέλω σου και τα αισθήματά σου. Κοίταξε με μεγεθυντικό φακό επαγγελματικές και προσωπικές, ερωτικές, συντροφικές σχέσεις που χρειάζονται επαναξιολόγηση, αλλαγές, επαναπροσδιορισμό-άλλον αέρα γενικά, πιο φρέσκο. Αφέσου στο κλείσιμο των κύκλων, για να ανοίξουν οι καινούριοι που περιμένουν υπομονετικά. Όλα αλλάζουν, ναι -πάρε βαθιά ανάσα!. Πρέπει να προχωρήσεις. Κι όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, θυμήσου: αυτή τη στιγμή προηγείσαι εσύ.

 

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like