Η “καθαρή ομορφιά” είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας

Έχετε ακούσει τις εταιρείες και τις celebrities να καλωσορίζουν την “καθαρή ομορφιά”, χωρίς να καταλαβαίνετε τι ακριβώς εννοούν; Ο ορισμός της καθαρής ομορφιάς δεν είναι και τόσο απλός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη λέξη που να τον περιγράφει. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν πρόκειται για μια ακόμη τάση που προστάζει το γυμνό μακιγιάζ ή το σωστό skincare για τις δικές μας ανάγκες. Επί της ουσίας, μιλάμε για μια στροφή προς τα καλλυντικά που προέρχονται από τη φύση και πως τα συστατικά της μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου ευεργετικά για το δέρμα μας, όσο και τα χημικά.

Η δημιουργία μιας «καθαρής» ρουτίνας ομορφιάς μπορεί να φαίνεται, εκ πρώτης, εκφοβιστική. Είναι σημαντικό όμως, να έχουμε υπόψη, ότι δεν χρειάζεται να πετάξουμε κάθε προϊόν που έχουμε στην κατοχή μας και να αρχίσουμε από το μηδέν. Όπως ακριβώς γίνεται και στην περίπτωση που αντικαθιστούμε κάποιο προϊόν με κάποιο άλλο της ίδιας φιλοσοφίας. Ενώ αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικό μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, το να κάνουμε μικρότερες αλλαγές μπορεί να είναι εξίσου επωφελές και πολύ πιο οικονομικό.

Ξεκινήστε εξετάζοντας τις ετικέτες του προϊόντος σας και τα συστατικά που αναφέρονται. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χημικά με κάποια που έχουν φυτική βάση. Αυτό που ίσως διαπιστώσετε, είναι πως τα «πυρομαχικά» του skincare σας, δεν είναι και τόσο αθώα όσο πιστεύατε. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Το ότι ένα προϊόν κατασκευάζεται σε ένα εργαστήριο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό. Όπως και το ότι επειδή ένα προϊόν προέρχεται από συστατικά που βρίσκονται στη φύση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό. Πολλά συστατικά που παρασκευάζονται σε εργαστήριο παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι απόλυτα ασφαλή στη χρήση. Όπως και να έχει, το κίνημα της καθαρής ομορφιάς, πρέπει να είναι μια καλή αρχή για να διπλοτσεκάρουμε τα προϊόντα που βάζουμε στο δέρμα μας, προκειμένου να είμαστε σίγουροι τόσο για την προέλευση και τη σύστασή τους, όσο και για τα αποτελέσματα που μας προσφέρουν.

You may also like