Η καμπάνια Spring/Summer 2017 της Miu Miu είναι ένας ακόμη λόγος να έρθει ΤΩΡΑ το καλοκαίρι

Έχοντας από τη μία το έως και επίπονο κρύο των ημερών κι από την άλλη τη γλυκιά γεύση των αναμνήσεων από τα ξέγνοιαστα καλοκαιρινά πρωινά που μας βρίσκουν μέσα στη ζεστή αγκαλιά του ηλίου, η σκέψη δεν μπορεί παρά να ταξιδεύει σαν fast forward λίγους μήνες μετά, όταν η θέρμη της εποχής έχει βρει ξανά το δρόμο πίσω στις ζωές μας. Ακόμα περισσότερο όταν μεγάλα brands, όπως η Miu Miu, έχουν επιδοθεί στο έργο κι έχουν αφήσει τη δημιουργικότητά τους να μας συντροφεύει όσο βρισκόμαστε καθ’ οδόν, δίνοντάς μας έναν ακόμη λόγο να προσμένουμε την έλευση του καλοκαιριού.

Σήμερα, λοιπόν, ο οίκος αποκαλύπτει το «Suddenly Next Summer», την τρίτη καμπάνια από τον φωτογράφο Alasdair McLellan. Αυτήν τη σεζόν, ο Βρετανός φωτογράφος δουλεύει με την ηθοποιό Elle Fanning κι ένα cast γυναικών που αντιπροσωπεύουν το διαρκώς μετατοπιζόμενο φάσμα της ορατότητας της βιομηχανίας της μόδας: είδωλα, όπως η Karen Elson, η Carolyn Murphy και η Lara Stone εμφανίζονται φέροντας μαζί τους νέο ταλέντο.

Η μεταφορά του ωκεανού –μυστήριος, απέραντος και βαθύς- επικαλύπτεται με εικόνες ορμητικής χαράς. Τα collage, συντεθειμένα όπως είναι από πολλαπλά επίπεδα λεπτών φωτογραφιών, αποκαθιστούν την ιδέα της κατασκευασμένης ταυτότητας: το δημιουργικό ρόλο που κάθε γυναίκα αναλαμβάνει όταν φαντάζεται και οργανώνει τη δημόσια ζωή της.

Το κορίτσι έχει σίγουρα αυτοπεποίθηση αλλά και αυτογνωσία: Ξέρει ότι οι εικόνες παραλίας που φαντάζεται παρακινούν τη δέσμευση, ακόμα όταν η ιστορία πίσω τους είναι τόσο βαθιά και βαθυστόχαστη όπως ο ωκεανός. Η συλλογή SS’17 είναι από μόνη της ένα collageδιασκέδασης, γυναικείας μόδας πολλών εποχών και αισθητικής. Είναι η επόμενη προσέγγιση του twisting n’ turning διαλογισμού της Miuccia Prada, για το τι μια γυναίκα θέλει να φορέσει, τι αναμένεται να φορέσει, τι έχει φορέσει, τι μπορεί να φορέσει και που αυτές οι μεταβαλλόμενες ιδέες συγκρούονται.

Πηγή

You may also like