Η «καρδιά της Αφρικής» χτυπά στο Γκάζι

NigerianCultureFestivalΗ καρδιά της Αφρικής, θα χτυπήσει «στην καρδιά της Αθήνας», στο Γκάζι, με το πρώτο Νιγηριανό φεστιβάλ μουσικής και χορού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της 53ης Επετείου της Νιγηριανής ανεξαρτησίας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να «γευτεί» την κουλτούρα της Νιγηρίας, μέσα από τη μουσική, το χορό και άλλες εκδηλώσεις.

Σπουδαίοι μουσικοί και χορευτές από τη Νιγηρία θα φιλοξενηθούν στο χώρο της Τεχνόπολης, ενώ το φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία του ο γνωστός Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones αλλά και το National Troupe of Nigeria που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με μία ομάδα 19 καλλιτεχνών. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετέχει και ο Νιγηριανός μουσικός Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του και ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης Νιγηριανής καταγωγής MC Yinca που θα συμπράξει μαζί τους επί σκηνής.

Το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Πρεσβεία της Νιγηρίας και φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα φιλίας μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών και των παραδόσεων.

Το πρόγραμμα του μονοήμερου φεστιβάλ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις.

Ο Keziah Jones ο σπουδαίος Νηγηριανός καλλιτέχνης, ο οποίος μένει μόνιμα πλέον στην Νιγηρία και ταξιδεύει στην Ευρώπη και στην Αμερική, θα παίξει στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια τιμώντας με τον δικό τρόπο το μοναδικό αυτό φεστιβάλ. Θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα – ύμνο στην Αφρικάνικη μουσική με το δικό του προσωπικό μπλουφανκ μουσικό στυλ.

NigerianCultureFestival1Ο βραβευμένος Νιγηριανός μουσικός και δεξιοτέχνης κιθαρίστας Adedeji Adetayo μαζί με μια πολυεθνική ομάδα τζαζ μουσικών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες συναντούν τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη Νιγηριανής καταγωγής Mc Yinka σε ένα εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα.

Οι National Troupe of Nigeria (12 χορευτές + 7 κρουστοί), η ομάδα σπουδαίων μουσικών και χορευτών της Νιγηρίας που φορούν πολύχρωμα παραδοσιακά κοστούμια της χώρας τους, πρεσβεύοντας την πλούσια κληρονομιά της Αφρικής μέσω της μουσικής, του χορού και των κρουστών, θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ για να ξεσηκώσει το κοινό.

Παράλληλα, μια ομάδα Νιγηριανών παιδιών που ζουν στη Ελλάδα, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ντυμένα με εντυπωσιακά κοστούμια από διαφορετικές εθνικότητες της Νιγηρίας.

Το φεστιβάλ όμως πέρα από τη μουσική και το χορό, θα συστήσει στο κοινό και άλλες πλευρές της κουλτούρας της Νιγηρίας, όπως τη γαστρονομία. Ο σύλλογος Νιγηριανών γυναικών θα ετοιμάσει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας και οι κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές, οι οποίες θα σερβίρουν τον κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 19:30, ενώ η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται στα 10 ευρώ.

 

You may also like