Η κρεατοντοματόσουπα του πάτερ Φαμίλια

Ξέρω ότι ακόμα κάνει ζέστη για να σας προτείνω να φτιάξετε μία σούπα, όμως η συγκεκριμένη είναι εξάρτηση. Μας τη φτιάχνει ο πατέρας μας από τότε που μας θυμάμαι και έχει γίνει και η αγαπημένη των δικών μας παιδιών. Η σούπα αυτή έχει καταγωγή από τη Ζάκυνθο και την τρώνε συνήθως τις Κυριακές…

Χρόνος παρασκευής : περίπου 1 ½ -2 ώρες
-> Θα χρειαστείτε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 άτομα )
 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
 1 μεγάλο κόκκαλο για να δώσει γεύση στο ζωμό ( Ζητήστε το από το φίλο σας το χασάπη, αποκλείεται να σας αρνηθεί )
 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
 4 καρότα καθαρισμένα
 5-6 κλωνάρια σέλινο
 1 σελινόριζα κομμένη στα 4
 1 ½ κιλό ντομάτες φαγητού τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη ή αν δεν είναι η εποχή της 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
 2 κολοκύθια ( αν είναι στην εποχή τους )
 1 κουτάκι V8
 1 ½ λίτρο ζεστό νερό
 1 φλ. κόκκινο κρασί
 1 φλ. κουσκουσάκι ( το ζυμαρικό )
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνοντας το ζωμό: Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κόκκαλο για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις μερίδες του μοσχαριού και συνεχίζουμε μέχρι να αποκτήσει χρώμα το κρέας.

Όταν γίνει αυτό σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το νερό. Ξαφρίζουμε στην αρχή και όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία προσθέτουμε τα καρότα και τα κλωνάρια του σέλινου.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και αφαιρούμε από το ζωμό το κρέας, το κόκκαλο (το οποίο πετάμε αφού έκανε τη δουλειά του), τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Προσθέτουμε στο ζωμό πρώτα τις πατάτες και τη σελινόριζα, τη ντομάτα ή τον πελτέ, το V8 και μετά από 10-15 λεπτά ρίχνουμε και τα κολοκύθια και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και όταν γίνει αυτό τα αποσύρουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι (μαζί και τα κρεμμύδια-καρότα –σέλινο).

Ρίχνουμε στο ζωμό το κουσκουσάκι και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα λιωμένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ με ένα κομμάτι κρέας και φρυγανισμένο ψωμί.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like