Η λαμπερή βραδιά των FNL Best Restaurant Awards 2017

Σε μια λαμπερή τελετή, στο Ecali Club, απονεμήθηκαν τα FNL Best Restaurant Awards για το 2017. 113 εστιατόρια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ήπειρο και Θεσσαλία βραβεύτηκαν με αστέρια, ενώ απονεμήθηκαν και 15 μεγάλα βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 600 καλεσμένοι:  εκπρόσωποι των βραβευμένων εστιατορίων, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, αναγνώστες κ.α. από όλη τη χώρα

Σε αυτή τη δεύτερη χρονιά τους τα FNL Best Restaurant Awards κατάφεραν να δώσουν ξεκάθαρα το στίγμα της νέας εποχής στην αξιολόγηση της ελληνικής εστιατορικής σκηνής. Έδειξαν την δυναμική της αγοράς καθώς και τα αντανακλαστικά τους καθώς  συνολικά 19 εστιατόρια έχασαν αστέρι, 31 κέρδισαν, ενώ από στις 15 κατηγορίες των μεγάλων βραβείων μόνο 4 νικητές ήταν ίδιοι με το 2016. Τα βραβεία πέτυχαν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και αξιολόγηση των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, και τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και σύγχρονου οδηγού εστιατορίων, που αφουγκράζεται και απαντά στα ερωτήματα του κοινού. Ο έντυπος οδηγός FNL The Guide, Restaurants 2018, με όλα τα βραβευμένα εστιατόρια, θα πωλείται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, ενώ το περιεχόμενο του είναι διαθέσιμο και online, σε ειδικό section του FNL.

Εμπνευστής και δημιουργός των βραβείων είναι το κορυφαίο portal γαστρονομίας & ευζωίας, FNL (The Food and Leisure Guide, www.fnl-guide.com), με κριτές μια εξαιρετική ομάδα κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και life style influencers. Tο όλο εγχείρημα υποστηρίχτηκε από τη Volvo Car Hellas, την σαμπάνια Moet & Chandon, το ουίσκι The Macallan, τα νερά Evian & Badoit, την μπίρα Kaiser και την Coffee Island.

Την λαμπερή βραδιά παρουσίασε ο Μύρωνας Στρατής συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Μιχάλη Κατσαρό, Μανόλο Βέγκα Σόσα και Βαγγέλη Κοτζαμπάση, ενώ τη διοργάνωση χρωμάτισε με τη χαρακτηριστική φωνή του και ο Σταύρος Ρωμανός. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα απολαυστικό Food Party. Τέσσερα food corners στήθηκαν σε ολόκληρο το Ecali Club, το καθένα με την επιμέλεια ενός βραβευμένου σεφ. Συγκεκριμένα, o Γιώργος Στυλιανουδάκης από το Kensho επιμελήθηκε τον μπουφέ της Moet & Chandon , ο Θάνος Στασινός από το Nikkei συνδύασε τις δημιουργίες του με το Macallan, o Γιώργος Παπακώστας του Burger Joint με την Kaiser, ενώ ο Σπύρος Αρτελάρης από το Scorpios δημιούργησε τα γλυκά που συνδυάστηκαν με τους καφέδες Microfarm Project της Coffee Island. Τέλος, το catering του Ecali Club και ο σεφ του Γιάννης Κεφαλληνός δημιούργησαν την υποδομή ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το πολύπλοκο γαστρονομικό εγχείρημα.

Οι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την αξιολόγηση των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας από την επιτροπή του FNL, είναι η εξωστρέφεια, η διάρκεια και η επιλογή των κατηγοριών. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στην αξιολόγηση μιας πολυσυλλεκτικής επιτροπής από μέλη της ομάδας του FNL αλλά και από προσωπικότητες εκτός. Η διάρκεια ως αρχή, στηρίζεται στην συνολική αίσθηση του χρόνου και όχι μόνο σε δοκιμή της μιας βραδιάς όπου απλά βαθμολογούνται πιάτα και «φωτογραφίζεται» η στιγμή. Τέλος η επιλογή των κατηγοριών έγινε με βάση γενικές και δημοφιλείς κατηγορίες που αξίζουν βράβευση και στις οποίες το κοινό αναζητά την πληροφόρηση. Τα FNL Best Restaurant Awards εμπεριέχουν και την υψηλή γαστρονομία, αλλά και το comfort food, τις έθνικ κουζίνες και το ιδιαίτερο street food. Δόθηκαν ακόμη τρία ειδικά βραβεία στον πρωτοεμφανιζόμενο σεφ, στον πιο επιδραστικό καθώς και βραβείο συνολικής προσφοράς.

Τα μέλη της επιτροπής των βραβείων, είναι οι: Πάνος Δεληγιάννης, Θάλεια Τσιχλάκη, Πάνος Σταθόπουλος, Ντίνος Στεργίδης, Τάσος Μητσελής, Βασίλης Δημαράς, Φώτης Βαλλάτος, Φώτης Τσιμέλας, Γιάννης Δεβετζόγλου, Πέτρος Μπουροβίλης, Δημήτρης Παπαζυμούρης και Χρίστος Φίλιος.

You may also like