Η Λιλιπούπολη στο Ηρώδειο!

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ-AM-OKΣτις 14 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, θα φιλοξενηθεί ένα ακόμη ταξίδι στη Λιλιπούπολη. Βεβαίως, η εν λόγω μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» σε σχεδιασμό, σκηνοθεσία και χορογραφία-κίνηση Ρεγγίνας Καπετανάκη, δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον κόσμο. Μόλις τον περασμένο χειμώνα η παράσταση ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σημειώνοντας, δικαιολογημένα, τεράστια επιτυχία (θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd από την εταιρεία Heaven).
Το παρελθόν της φυσικά είναι πολύ βαθύ. Το «Ταξίδι στη Λιλιπούπολη» προέκυψε από την τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία της δεκαετίας του 1970 που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται με πάθος. Με τις ευλογίες του αείμνυστου Μάνου Χατζιδάκι, η Καπετανάκη μαζί με την Ελένη Βλάχου και την Μαριανίνα Κριεζή έβαλαν τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη». Από το 1976 ως το 1980 εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές όλων των ηλικιών απολάμβαναν σε καθημερινή βάση. Το 1978 το συγγραφικό ταλέντο της Άννας Παναγιωτοπούλου συμπλήρωσε το δημιουργικό κουαρτέτο.

lilipoypoliΟι στίχοι της Μ. Κριεζή σε συνδυασμό με τις μελωδίες και τους μουσικούς ρυθμούς του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου υπόσχονται και πάλι ένα ταξίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια, που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια σεβασμό στο παιδί_ γι αυτό και αντέχει ακόμα. «Οδηγοί» θα είναι η Αλκηστη Πρωτοψάλτη, ο σολίστ Βασίλης Αγροκώστας και οι σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδώντου Ιονίου Πανεπιστημίου με φωνητική διδασκαλία από τη Ρόζα Πουλημένου και κάτω από τη δημιουργική μπαγκέτα του Στάθη Σούλη. Μαζί τους, φυσικά, ο Μουσικός Όμιλος Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Για το το τελευταίο ταξίδι στη Λιλιπούπολη, την παράσταση και τους στόχους της θα μιλήσουν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η Ρεγγίνα Καπετανάκη και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Πώληση εισιτηρίων
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλέφωνο: 210 7234567
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like