Η μοναξιά στα 20, στα 30, στα 40, στα 50

Πώς αντιλαμβάνεται μια γυναίκα σε κάθε περίοδο της ζωής της τη μοναξιά;

Στα 20: Είσαι νέα, όμορφη, φέρελπις και γεμάτη ενέργεια και όνειρα. Η μοναξιά είναι σχεδόν αδύνατη, γιατί το κενό μιας σχέσης καλύπτουν οι πολλές και στενές φιλίες. Δύσκολα μπορείς να τη βιώσεις έντονα, διότι η λογική σου σού λέει ότι το μέλλον είναι μπροστά σου.

 

 

 

Στα 30: Η γονιμότητα βρίσκεται στο ζενίθ της, αλλά εσύ βρίσκεσαι στο ναδίρ της προσωπικής σου ζωής. Ο φόβος ότι «θα χάσεις το τρένο» είναι εκεί και σου χτυπάει την πόρτα. Μην του ανοίξεις! Δε σε πήραν δα και τα χρόνια! Είσαι στην καλύτερη ηλικία για να επιλέξεις τώρα τον πιο κατάλληλο και ικανό σύντροφο και μελλοντικό πατέρα του παιδιού σου. Στην ηλικία των 30 κάνουμε πιο σοφές και ώριμες επιλογές.

 

Στα 40: Η καριέρα σου βρίσκεται στο πικ της. Έχεις καταφέρει να κερδίσεις το σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Άσε που ο μισθός σου είναι πολύ, μα πολύ ικανοποιητικός. Στα προσωπικά σου όμως, διαπίστωσες πως έμεινες πίσω. Δούλευες τόσο πολύ, που κάποια στιγμή συνειδητοποίησες ότι ο χρόνος πέρασε και εσύ δε βρήκες ακόμη το άλλο σου μισό. Μην ανησυχείς! Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος κάνει πάντα πιο σοφές επιλογές. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο πια να φέρεις με φυσιολογικό τρόπο στον κόσμο ένα παιδί, όμως υπάρχει και η θεάρεστη πράξη της υιοθεσίας (όταν βεβαίως ξεπεράσεις το σκόπελο της κρατικής γραφειοκρατίας). Η απόφασή σου να υιοθετήσεις ένα παιδί και να διοχετεύσεις εκεί τη στοργή σου χωρίς κανένα αντάλλαγμα, όχι μόνο θα ικανοποιήσει τη δική σου ανάγκη να γίνεις μητέρα, αλλά θα χαρίσει μια φυσιολογική ζωή σε ένα παιδί που κάποιος άλλος αποφάσισε γι’ αυτόν να μην την έχει.

Στα 50: Τα 50 είναι μια ηλικία αρκετά παρεξηγημένη. Συνήθως σε αυτήν την ηλικία μια γυναίκα αναγκάζεται να βιώσει τη μοναξιά ως απόηχο ενός διαζυγίου. Μη σκας αν βρίσκεσαι κι εσύ σ’ αυτή τη θέση! Κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή. Αν δεν εργάζεσαι μπορείς να αφιερώσεις το χρόνο σου στα παιδιά σου, ή στα εγγόνια σου, αν έχεις. Αν εργάζεσαι έτσι κι αλλιώς έχεις λιγότερο χρόνο να σκεφτείς ότι κάτι σου λείπει. Θα μπορούσες επίσης, να βρεις κάποιο χόμπι, κάτι που ήθελες πάντα να κάνεις αλλά οι υποχρεώσεις ενός γάμου σε εμπόδιζαν. Γενικότερα, είναι καλό να σκέφτεσαι ότι έχεις την ελευθερία να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις χωρίς συμβιβασμούς.

You may also like