Η μόδα μέσα από τη ματιά της Ανδριάνας Σακκά (13/11)

italian-fashion-duo-dolce-and-gabbana-sentenced-to-prisonDolce and Gabbana: Not Guilty

Έλα, πείτε, δεν το είχατε έννοια; Μην στριφογυρνάτε άλλο από ανησυχία, το ιταλικό δίδυμο της μόδας, αθωώθηκε πανηγυρικά από τις κατηγορίες φοροδιαφυγής που το βασάνιζαν. Το ύψος της φημολογούμενης απάτης ήταν τεράστιο: 416 εκατομμύρια ευρώ ήταν το ποσό που ο Domenico Dolce μαζί με τον Stefano Gabbana είχαν αμελήσει να πληρώσουν σε φόρους και η δικαστική διαμάχη κρατούσε από το 2008. Το 2011 οι κατηγορίες είχαν αποσυρθεί, τον Δεκέμβριο του 2012 ο φάκελος άνοιξε και πάλι, ενώ τον περασμένο Ιούνιο η απόφαση ήταν καταδικαστική με ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Αλλά της φυλακής τα σίδερα κανένα glamour δεν κρύβουν οπότε η έφεση ήταν αυτονόητη και η δικαίωση τελικά ήρθε. Η επίσημη ανακοίνωση του δίδυμου; «Είμαστε περήφανοι. Viva Italia!»

H-M-The-First-10-Years-fotoshowImage-5d523901-356431H&M: Τα πρώτα δέκα χρόνια

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε βάλαμε έξι η ώρα το ξυπνητήρι για να στηθούμε έξω από ένα κατάστημα H&M και να αποκτήσουμε τα ελάχιστα κομμάτια μιας επώνυμης συνεργασίας; Καλά, εντάξει, όχι εμείς, κάτι άλλες παλαβές, ναι… Μα πως περνάει ο καιρός! Η σουηδική εταιρία γιορτάζει την υπέρλαμπρη ιδέα της με ένα όμορφο βιβλίο με τίτλο «The First Ten Years», στο οποίο μπορεί κανείς να χαρεί ιστορίες παρασκηνίων, φωτογραφήσεις όλων των συλλογών που δημιούργησαν για εκείνη ονόματα όπως οι Isabel Marant, Alber Elbaz και Matthew Williamson και πολλά άλλα ωραία. Το βιβλίο κοστίζει 30 ευρώ, προσφέρεται σε επιλεγμένα καταστήματα και το 25% των εσόδων του θα προσφερθεί στην UNICEF.

[minigallery id=”PostID”H-M-The-First-10-Years-fotoshowImage-5bf8673-356435Viktor & Rolf Celebrates The Launch of Their Collection for H&MH-M-The-First-10-Years-fotoshowImage-896ecc4e-356429“box border box_white”]

Happy Birthday, Cartier!

Άλλη μια επέτειος φέτος, αλλά αρκετά πιο διαμαντένια, αυτή των 100 χρόνων ύπαρξης στα όνειρά μας του διάσημου ρολογιού Panthere της Cartier. Ο τίτλος του βίντεο είναι «Shape Your Time» και τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έχει άλλος από τον υπέροχο πάνθηρα-σύμβολο της Cartier. Απολαύστε το βίντεο!

marcozanini-hoch451792554_article_zoomGone with the Wind
Κάποιο ρεκόρ πιο σύντομης συνεργασίας πρέπει να έσπασε σίγουρα ο Marko Zanini με την αποχώρησή του από το τιμόνι του οίκου Schiaparelli! Το παριζιάνικο fashion house έψαχνε εδώ και καιρό τον άνθρωπο που θα ηγείτο του νέου λανσαρίσματός του. Στις αρχές της χρονιάς ο Marco Zanini παρουσίασε μια φαντασμαγορική, σχεδόν παραμυθένια συλλογή Υψηλής Ραπτικής ανοίγοντας τον δρόμο για την δεύτερη κολεξιόν τον Ιούλιο του 2014. Τι μπορεί να πήγε στραβά ανάμεσα στον σχεδιαστή και στον ιδιοκτήτη Diego Della Valle; Ουδείς γνωρίζει, αλλά σίγουρα θα μάθουμε!

You may also like