Η μόδα μέσα από τη ματιά της Ανδριάνας Σακκά (5/02)

image-fotoshowImage-c57576e4-140601Η έκθεση μόδας της χρονιάς

To Victoria & Albert Museum μόλις ανακοίνωσε την παράταση της ρετροσπεκτίβας «Alexander McQueen: Savage Beauty» και αυτό… προτού καν αυτή ξεκινήσει! Η τελευταία μέρα της, λοιπόν, δεν θα είναι η 14η Μαρτίου, αλλά η 2η Αυγούστου του 2015 και ο λόγος είναι απλός. Μόλις ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων πουλήθηκαν σε χρόνο αστραπή 30.000, αριθμός ρεκόρ για το διάσημο μουσείο και αυτό βέβαια οδήγησε τους υπεύθυνους στην απόφαση διάθεσης άλλων 50.000 εισιτηρίων προκειμένου να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση.

"Alexander McQueen: Savage Beauty" Costume Institute Exhibition At The Metropolitan Museum Of Art - Preview

Η έκθεση αποτελεί την μεγαλύτερη ρετροσπεκτίβα που έχει οργανωθεί για τον πρόωρα χαμένο Alexander McQueen. Πριν από το Λονδίνο παρουσιαζόταν στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη και παρουσιάζει το μεγάλο εύρος των δημιουργών του σχεδιαστών – από την συλλογή της αποφοίτησής του το 1992 στο Central St. Martins μέχρι την τελευταία collection του για την σαιζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2010.

Anna-Wintour-And-Karl-Lagerfeld-1Karl ή Anna;

Να ένα δίλημμα για αποφασιστικούς: Ο Karl Lagerfeld οργανώνει την παρουσίαση της Cruise Collection του στην ίδια ημερομηνία όπου θα λάβει χώρα το Met Gala, το οποίο επιμελήθηκε η Anna Wintour, με αποτέλεσμα και τα δύο events να έστειλαν πρόσκληση για τις 4 του Μάη!

Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα αναρωτιέστε;  Το location, είναι η απάντηση. Ενώ η Chanel παρουσιάζει την συλλογή της στην μακρινή και εξωτική Σεούλ, το κόκκινο χαλί του λαμπερού γκαλά θα στρωθεί στη Νέα Υόρκη. Και κακά τα ψέματα, εάν δεν εφευρεθεί μέσα στους επόμενους μήνες ο διακτινισμός, κάποιοι σχεδιαστές, δημοσιογράφοι και άλλοι επώνυμοι καλεσμένοι θα βρεθούν σε δίλημμα.

Ποια από τις δύο πανίσχυρες προσωπικότητες να δυσαρεστήσεις; Ο οίκος Chanel πάντως δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχαν αποφασίσει ήδη να παρουσιάσουν την συλλογή στην Κορέα και η 4η Μαΐου ήταν η μόνη ανοιχτή ημερομηνία. Μάλλον για δεύτερη φορά, όπως  και τον Δεκέμβριο του 2014, όπου το σόου Métiers d’ Art συνέπεσε με το σόου της Victoria’s Secret στο Λονδίνο, μοντέλα όπως η Cara Delevingne και η Joan Smalls θα πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή.

versus_internaΝέοι ηγετικοί ρόλοι

Οι εικασίες έλαβαν τέλος: ο οίκος Gucci διέψευσε εκείνους που ψιθύριζαν το όνομα του Tom Ford ως του πλέον επίδοξου διαδόχου της Frida Giannini στο τιμόνι του. Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι ο Alessandro Michele, ετών 42, πρόσωπο ήδη οικείο στο ιταλικό fashion house, μια που ήταν υπεύθυνος της σειράς των αξεσουάρ και στόχος του να φέρει και πάλι τον οίκο στο προσκήνιο. Θα τα καταφέρει άραγε;

Νέα έχουμε όμως και από το «σπίτι» της οικογένειας Versace. O Anthony Vaccarello ορίζεται νέος σχεδιαστής του label Versus Versace, αν και το βήμα αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη για τους insiders. O designer είχε κάνει ήδη το ντεμπούτο του για το ιταλικό brand με μία μικρή capsule collection στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2014. Η συνεργασία με την Donatella Versace κύλησε ομαλά, οι δυο τους τα βρήκανε, και η ίδια δηλώνει οπαδός. «Όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά κατάλαβα αμέσως ότι αυτός ήταν αυτός που έψαχνα, το ταλέντο του φώναζε Versus», εξηγεί. Εκείνος πάλι συμπληρώνει: «Είναι τιμή μου η θέση του Creative Director στην Versus Versace. Η Donatella αποτελεί έμπνευση για μένα και έχουμε πολλά κοινά και συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον». Μήνας πρεμιέρας για τον σχεδιαστή ο Φεβρουάριος του 2015 και τα φθινοπωρινά shows του, τα οποία φυσικά και αναμένουμε με ενδιαφέρον.

You may also like