Η μόδα μέσα από τη ματιά της Ανδριάνας Σακκά (26/03)

RihannaΜια πρωτιά για την Rihanna
Αμέσως αφού κόσμησε το πρώτο ψηφιακό εξώφυλλο του περιοδικού An Other ειδικά για tablet, το οποίο δημιούργησε ο ιδρυτής του Dazed, Jefferson Hack, η Rihanna μπορεί να είναι υπερήφανη για μία ακόμη πρωτιά.

Την Παρασκευή, ο οίκος Dior ανακοίνωσε ότι η τραγουδίστρια θα γινόταν η πρωταγωνίστρια μιας καμπάνιας για την σειρά Secret Garden, σκηνοθετημένη από τον θρυλικό φωτογράφο Steven Klein στο παλάτι των Βερσαλλιών, ένα project που θα την κάνει την πρώτη μαύρη εκπρόσωπο του οίκου στα 70 σχεδόν χρόνια της ιστορίας του. «Είναι κάτι τόσο σημαντικό για εμένα, για την κουλτούρα μου, για πολλά νεαρά κορίτσια με κάθε χρώμα επιδερμίδας», δήλωσε η τραγουδίστρια. «Το να αναγνωριστείς από  τον Dior σημαίνει πολλά για μένα ως γυναίκα».
Είναι λοιπόν ο Dior ο πρώτος που είχε αυτή τη φαεινή ιδέα; Όχι, βέβαια!

Η Rihanna έχει ήδη συνεργαστεί με την PUM Aως καλλιτεχνική διευθυντής της, έχει ποζάρει για τα Armani Jeans, για την ανοιξιάτικη καμπάνια 2014 του οίκου Balmain για την οποία ο Olivier Rousteing την χαρακτήρισε το «απόλυτο super model του 21ου αιώνα». Η @BadGalRiRi του Instagram με τους 16 εκατομμύρια followers και τους 42 εκατομμύρια fans στο Twitter γνωρίζει καλά το σύγχρονο παιχνίδι της δημοσιότητας – που παράλληλα τις κερδίζει και τα καλύτερα εμπορικά deals!

 
joan-smalls-466759986_article_gallery_portraitΤα μοντέλα σχεδιάζουν
Τα μοντέλα στον ρόλο της ηθοποιού; Αυτό το έχουμε δει ήδη, θα πείτε. Μοντέλο στον ρόλο της σχεδιάστριας μόδας; Η 26χρονη Joan Smalls λοιπόν το τόλμησε και επινόησε μια capsule collection για το brand της True Religion! Ήθελα πάντα να πάω στη Νέα Υόρκη, να γίνω ένα επιτυχημένο μοντέλο και να αποκτήσω τη δική σου συλλογή ρούχων, γι΄αυτό όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα», δήλωσε ενθουσιασμένη η νεαρή.

Και η συλλογή; «Είναι γλυκιά και απλή, αλλά για μένα σημαίνει τα πάντα», συμπλήρωσε. Δεν είναι όμως η μόνη.
Η Jourdan Dunn μάγεψε μόνο τις διεθνείς πασαρέλες ως μοντέλο, τώρα είναι καιρός για μια δεύτερη καριέρα. Σε συνεργασία με το πρακτορείο Fluid World, η Dunn θα δημιουργήσει μια παιδική και μια νεανική συλλογή. Η 24χρονη δηλώνει: Τρελαίνομαι για το παιδικό ρούχο, και από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου έχω πάθει μανία με αυτό. Κατά την καριέρα μου στη μόδα έμαθα να αγαπώ το καλό designκαι να το σέβομαι, και ως μητέρα αναζητώ εξαιρετική ποιότητα και καλή σχέση ποιότητας και τιμής στα προϊόντα που αγοράζω για τον γιο μου».

 
le_teaser_de__legs_are_not_doors__de_proenza_schouler__en_exclusivit___sur_vogue_fr_6029.jpeg_north_786x524_whiteLegs are not Doors, ή αλλιώς το fashion video της ημέρας
Το αφηρημένο video με τίτλο «Legs are not Doors» παρουσιάζει την ανοιξιάτικη συλλογή 2015 Proenza Schouler.

Μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά το κλιπ παρουσιάζει τα μοντέλα και τις ηθοποιούς Chloe Sevigny, Liv Tyler, Fei Fei Sun, Binx Walton, India Salvor Muenez, Laura Love, Liya Kebede, Olympia Scarry, Raina Hamner και Solveig Almaas σε δημιουργίες του νεοϋορκέζικου label. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Harley Weir, για το styling των μοντέλων υπεύθυνη είναι η Sara Moonves.

Το βίντεο συνδυάζει κοντινά πλάνα των πρωταγωνιστριών του μπροστά από background ζεστών χρωμάτων, η Liv Tyler ποζάρει έγκυος ενώ η Chloë Sevigny φοράει ένα τζάκετ με τύπωμα πύθωνα. Το «Legs are not Doors» τελειώνει με τις λέξεις «Εverything must go». Σε τι άραγε να αναφέρεται; Μήπως στις περσινές τάσεις;

Peter Dundas και Roberto Cavalli

Peter Dundas και Roberto Cavalli

Νέο αίμα στους οίκους Cavalli και Emilio Pucci
Με μια προσωπική συλλογή γεμάτη σύμβολα, αποχαιρέτησε μετά από επτά σχεδόν χρόνια ο PeterDundasαπό τον οίκο EmilioPucci. ΣτοΜιλάνομάλιστα ακούστηκαν αμέσως φήμες ότι θα επέστρεφε στον Roberto Cavalli και τώρα αυτές επιβεβαιώθηκαν. Ο Peter Dundas θα παρουσιάσει λοιπόν την πρώτη του κολεξιόν για τον Roberto Cavalli τον Σεπτέμβριο του 2015 επιστρέφοντας έτσι σε γνώριμα λημέρια: Ο Νορβηγός σχεδιαστής έχει συνεργαστεί ήδη μία φορά από το 2002 έως το 2005 με την Evaund τον Roberto Cavalli.

Και ποιος θα πάρει τη θέση του στον οίκο Emilio Pucci; Το νέο όνομα είναι ο Massimo Giorgetti.O αυτοδίδακτος Ιταλός ίδρυσε το προσωπικό του labelτου 2009 με όνομα MSGM και με τα εντυπωσιακά του τυπώματα και τους εμπνευσμένους σχεδιασμούς υλικών έφερε νέο αέρα στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Τη φρεσκάδα αυτή καλείται να φέρει τώρα και στον οίκο Pucci, αλλά ο CEO της LVMHGroup είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει: «Αγαπά τα χρώματα και έχει πάθος για τον οίκο Pucci». Νέος προσανατολισμός του brand, το νεανικό κοινό, η καθημερινή μόδα, το αθλητικό στιλ. Ο νέος διευθυντής αναλαμβάνει καθήκοντα τον Απρίλιο και φυσικά συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία της προσωπικής του εταιρείας.

Marc-by-Marc-Jacobs-Fashion-Week-New-York-Herbst-Winter-2015-16-fotoshowImage-5699a7d5-368127Τίτλοι τέλους για το brand Marc by Marc Jacobs
«Θα ξεκινήσουμε από την αρχή», δήλωσε ο Marc Jacobs ο οποίος με το κλείσιμο του νεανικού του brand ακολουθεί πιστά το επιχειρηματικό σχέδιο που κατέστρωσε με τον συνέταιρό του Robert Duffy, ο οποίος επιθυμεί να βάλει το label Marc Jacobs στο χρηματιστήριο. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε ήδη τον Οκτώβριο του 2013, όπου εγκατέλειψε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στην Louis Vuitton για να ασχοληθεί πιο επισταμένα με την δική του εταιρεία. Στόχος του διδύμου είναι η επέκταση και όχι η συρρίκνωση της παλέτας των προϊόντων με την δημιουργία πολλών επιλογών για κάθε τιμή υπό το ενιαίο όνομα «MarcJacobs». Σχετικά με τους συνεργάτες, η Katie Hillier, καλλιτεχνική διευθύντρια του label θα συνεχίσει να σχεδιάζει για τον Marc, άγνωστο ωστόσο παραμένει το μέλλον της Luella Bartley.

You may also like