Η μόδα μέσα από τη ματιά της Ανδριάνας Σακκά (12/06)

katy_perry_instagram_katyperry__2__article_zoom 1Δύο μούσες και ένας Άδωνης

Πρώτη διάσημη πρέσβειρα της μόδας, η τραγουδίστρια Kate Perry που πλέον αποτελεί το νέο πρόσωπο της ιταλικής μάρκας Moschino. Η Αμερικανίδα ανακοίνωσε τα νέα αναρτώντας την αντίστοιχη φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram, στην οποία οι fans της την θαυμάζουν με ένα σύνολο της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015/16 που είναι χαρακτηριστικό του οίκου και αποτελείται από χρυσό μπούστο, τζιν μπουφάν με patchwork και πολλά, πολλά κοσμήματα. Το styling ανέλαβε η Carlyne Cerf de Dudzeele και η φωτογράφηση έγινε από το διάσημο δίδυμο Inez van Lamsweerde und Vinoodh Matadin. Λογικό βήμα αυτή η συνεργασία, μια που από τον Φεβρουάριο του 2014 που ο Jeremy Scott ανέλαβε τον οίκο Moschino, η Katy Perry έχει φορέσει ελάχιστα ρούχα άλλων σχεδιαστών – ακόμη και τα κοστούμια της για την εμφάνισή της στο Super Bowl ή στο Met Gala 2015 ήταν δικής του έμπνευσης.

640_kendall_jenner_estee_lauderΜια ακόμη διάσημη μελαχρινή, η Kendall Jenner γίνεται τώρα η εκπρόσωπος του αρώματος «Modern Muse Le Rouge» της Estee Lauder. Και αυτή η συνεργασία ανακοινώθηκε στο Instagram χθες με ένα Behind-the-Scenes-Teaser-Video, και φυσικά η ίδια η Kendall Jenner δεν παρέλειψε να ποστάρει την πρώτη φωτογραφία της καμπάνιας. Το άρωμα, φρέσκο και θηλυκό, αποτελεί ένα μείγμα τριαντάφυλλου, Rosa centifolia, βατόμουρο, σαφράν, βανίλια, μανόλια και γιασεμί και σύμφωνα με την Karyn Khoury, Αντιπρόεδρο της Estée Lauder, αποτελεί την ενσάρκωση της «αδιατάρακτης αυτοπεποίθησης, του Glamour και της φινέτσας».

DAVID GANDY FOR AUTOGRAPH SWIM 3Τελευταίο αφήσαμε το καλύτερο: το νέο βήμα στην αποκλειστική σειρά «David Gandy for Autograph», τη συλλογή Swimwear για τα Marks & Spencer. Το γνωστό βρετανικό μοντέλο David Gandy που σχεδίασε και πρωταγωνίστησε στην καμπάνια της νέας σειράς, δήλωσε: «Η συλλογή εσωρούχων είχε πραγματικά πολύ καλή ανταπόκριση από το κοινό, επομένως η κυκλοφορία  συλλογής μαγιό αυτό το καλοκαίρι έμοιαζε το επόμενο φυσικό βήμα. Η χαμηλοκάβαλη κοντή βερμούδα που παρουσιάσαμε στη σειρά εσωρούχων έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, επομένως σχεδίασα αντίστοιχα μαγιό, που μπορούν να φορεθούν στην πισίνα, αλλά και σαν casual εμφάνιση όλο το καλοκαίρι. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν εικόνες των σταρ του Χόλυγουντ, οι οποίοι φορούσαν υπέροχα μαγιό τη δεκαετία του ’60, και η αγάπη μου για το tailoring». Τα μαγιό είναι φτιαγμένα με την καινοτόμα τεχνολογία Quick Dry για να επιταχύνεται ο χρόνος στεγνώματος και πωλούνται μαζί με μια ανθεκτική στο νερό τσάντα

Fashion Ταξίδια και Προορισμοί

ritz_paris_2012_getty_images_149525993_afp__2__article_zoomΕδώ και ένα μήνα κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Chanel σκοπεύει να ανοίξει ένα Spa στο παρισινό Hotel Ritz, αλλά την προηγούμενη Πέμπτη το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε: «Μια που πλησιάζει η μέρα των μεγάλων εγκαινίων, το Ritz Paris ανακοινώνει την νέα του συνεργασία με τον οίκο Chanel. Στα τέλη του 2015 το ‘Chanel au Ritz Paris’ θα είναι γεγονός, ένα νέο beauty concept, αφιερωμένο στα προϊόντα ομορφιάς Chanel”. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούλιο του 2012 και οι πόρτες του θα ανοίξουν στο κοινό σε λίγους μήνες μαζί με το εκ νέου άνοιγμα του ξενοδοχείου-θρύλου.

Βέβαια ο τομέας του wellness δεν θα είναι η μόνη ανανέωση του ξενοδοχείου που θα συνδέεται με την Chanel. « Η ιστορία της Chanel και του Ritz Paris δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς τα εγκαίνια μιας νέας Coco-Chanel-Suite, εμπνευσμένης από την γυναίκα που την κατοίκησε κάποτε, και από την διακόσμηση που τόσο εκείνη αγαπούσε», γράφει ο γαλλικός οίκος στην δική του ανακοίνωση. Πράγματι, από το 1936 μέχρι τον θάνατό της το 1971, η Coco Chanel έμενε στο ξενοδοχείο, ονομάζοντας το «σπίτι» της, το οποίο τώρα την τιμή με μια υπερπολυτελή σουίτα, η οποία θα φέρει το όνομά της και θα έχει απεριόριστη θεά στην Place Vendôme… να ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό όνειρο!

stella-mccartneyΝα ονειρεύονται όμως μπορούν και οι θαυμαστές της Stella McCartney, μια που η βρετανίδα σχεδιάστρια άνοιξε χθες το νέο της Pop-up-Store στον εξίσου λαχταριστό προορισμό της Ίμπιζα, και συγκεκριμένα στο λιμάνι του ισπανικού νησιού. Εκεί, και μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί κανείς να βρει την συλλογή Pret-a-porter και τα αξεσουάρ του οίκου σε ένα διάλειμμα από τις διακοπές του.

Γιατί έγινε η συγκεκριμένη επιλογή τοποθεσίας; Παρόλο που το νησάκι των Βαλεαρίδων είναι περισσότερο γνωστό ως party destination, η υπέροχη φύση του ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της Stella McCartney. Η σχεδιάστρια, βλέπετε, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην οικολογία και έτσι για τα 592τμ. του Pop-up-Store χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα υλικά, χωρίς αυτή να είναι η μόνη ενδιαφέρουσα πινελιά, καθώς τα προϊόντα παρουσιάζονται επάνω σε γλυπτά και στη βιτρίνα μια οθόνη LED παρουσιάζει τις νέες συλλογές την ώρα που παρελαύνουν στην πασαρέλα. Μήπως ήρθε η ώρα για ισπανικές παραλίες και μία βόλτα στην Marina Ibiza Passeig de Joan Carles;

You may also like