Η νέα συλλογή της Prada θυμίζει το παλιό Hollywood, από τη Λίνα Γριβογιάννη

 

Screen-Shot-2013-02-21-at-5.49.31-PM-640x524Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να δεις όταν η κολεξιόν είναι από τη Miuccia Prada. Είναι η γυναίκα που έκανε τις νάιλον σακούλες και τις πλατφόρμες της γκέισα να είναι must. Η Prada είναι η σχεδιάστρια που σπάνια μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα όταν πρέπει να γράψεις για εκείνη, συνήθως τα πράγματα είναι απλά: την εξυμνείς γιατί είναι η καλλιτέχνης που δεν δε απογοητεύει πότε.

Τα πάντα, από το θεατρικό στήσιμο της συλλογής που κινείται στους τοίχους ενός swishing ύφους με ανεμιστήρες να κινούνται αργά, και μια γυναίκα που τη θέτουν σαν ένα καθρέφτη , τη μουσική που δίνει τον ουσιαστικό τόνο για το κινηματογραφικό σκηνικό.

Αυτή τη σεζόν, το κορίτσι της Prada είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο, μια γυναίκα, σε ταινία τρόμου. Τα μοντέλα είναι με βρεγμένα μαλλιά, με γυμνούς ώμους, τα φορέματα πιέζουν τη μέση με μία ζώνη, αναδεικνύοντας τις γυναίκειες καμπύλες όπως στις παλιές κλασσικές διαχρονικές γυναίκες.  Τα φερμουάρ και τα πολλά κουμπιά έχουν αναιρεθεί, και στο τέλος αποκαλύπτει και τα εσώρουχα κάτω από ένα διαφανές υλικό.

prada1-640x420

Τα περισσότερα από τα φορέματα καλύπτονται από λεπτό μακρυμάνικο πουλόβερ, προσδίδοντας μια ελαφρώς grunge-y vibe στη συλλογή. Αυτό μετριάζεται από μερικές από τις πιο συντηρητικές και γκλάμουρ πινελιές της συλλογής. Τα κομμάτια: prim κοστούμια και παλτά, φούστα,  φορέματα από γκρι βαμβακερό, σκούρα με  κάθετες ρίγες, τουίντ και παστέλ.  Είναι σίγουρο ότι το τελικό «χτύπημα» είναι το ροζ παλτό.

a

Η γούνα που κάνει την εμφάνιση της σε πολλά σύνολα είναι για τη γυναίκα που την περασμένη σεζόν ανέδειξε τα “Flower-print” και τώρα αλλάζει παλέτα και μεταφέρει αυτή την τάση στη γούνα. Παρουσιάστηκαν γούνες από κλασικό καφέ παλτό βιζόν, και γκρι γούνα μανσέτες. Το βιζόν φορέθηκε καθαρά και μόνο σε βραδινές εμφανίσεις.

Η Cathy Horyn έγραψε ότι η Miuccia ονομάζει την συλλογή «ακατέργαστη κομψότητα». «Πλέον τα πράγματα που της αρέσουν είναι τα απλά.» Η ειλικρίνεια πίσω από τη συλλογή, ήταν εκείνο που ήθελε να τονίσει η σχεδιάστρια, τα ρούχα είναι που αγαπά Miuccia, και  δεν είναι  «πράγματα» που ήθελε να πουλήσει, γιατί ήθελε να το κάνει ξεκάθαρο και στο κοινό για να καταλάβει τη διαφορά.

b

 

Αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε και τι είναι εκείνο που θέλει η Prada να περάσει σαν αίσθηση για τον χειμώνα του 2013 δεν έχετε πάρα να κοιτάξετε καλά τις φωτογραφίες. Εμείς πάντως εντυπωσιαστήκαμε!

You may also like