Η παχυσαρκία δεν είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητα

sexy woman curvesΗ παχυσαρκία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα τόσο για τη δημόσια όσο και για την ατομική υγεία. Καρδιαγγειακές νόσοι, διαβήτης, καρκίνος…

Το να είναι κανείς εξαιρετικά υπέρβαρος μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες. Σε ψυχολογικό επίπεδο, οι επιπτώσεις δεν είναι αμελητέες, αλλά και πέρα από αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο καταγράφεται η σεξουαλικότητα, και στην περίπτωση αυτή οι απογοητεύσεις που βιώνει ένα μεγάλο ποσοστό των παχύσαρκωνα ανθρώπων. Μια γαλλική έρευνα απεικονίζει τέλεια την κατάσταση…

Πρόκειται για μια εκτεταμένη μελέτη, καθώς επικεντρώνεται στη σεξουαλική συμπεριφορά περίπου 12000 ανδρών και γυναικών, ηλικίας μεταξύ 18 και 69 ετών.

Μια από τις οπτικές γωνίες της ανάλυσης είχε σκοπό να συγκρίνει τη σεξουαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων που είτε εμφάνιζαν έναν ικανοποιητικό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), είτε ήταν υπέρβαροι, είτε παχύσαρκοι.
Τα κυριότερα αποτελέσματα είναι διδακτικά, και ορισμένα ανησυχητικά. Όσον αφορά στους άνδρες, φαίνεται πως οι παχύσαρκοι είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να βρουν σύντροφο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σε σχέση με εκείνους που είχαν «κανονικό» βάρος. Επιπλέον, υποφέρουν περισσότερο από στυτικές δυσλειτουργίες (πιθανότατα σχετίζονται με αγγειακά προβλήματα).

Για τις γυναίκες, η πιθανότητα να βρουν σεξουαλικό σύντροφο μειώνεται κατά 30%, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιβεβαιώσουν ότι το σεξ είναι σημαντικό στην προσωπική τους ζωή. Κι ένα στοιχείο που είναι πιο σοβαρό: οι υπέρβαρες γυναίκες διατρέχουν αισθητά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Το φαινόμενο αυτό εγείρει ερωτήματα, και εδώ αξίζει να δοθεί προσοχή, μέσα στο πλαίσιο των εκστρατειών ευαισθητοποίησης για την αντισύλληψη.

Πηγή: http://www.passionsante.be

You may also like