Η πρόληψη σώζει!

Σύμφωνα με όσα αποδεικνύουν πρόσφατες έρευνες που έγιναν στην Αμερική λοιπόν, ενώ μέχρι την ηλικία των εικοσιτεσσάρων οι γυναίκες χρησιμοποιούν προφυλακτικό στο 60% των σεξουαλικών τους επαφών, το ποσοστό αυτό μειώνεται μόλις στο 24% στην ομάδα 25-34. Γιατί;
Ο λόγος είναι ότι συνήθως μετά τα 25 οι περισσότεροι ενήλικες βρίσκονται σε μονογαμική σχέση με το προφυλακτικό να έρχεται σε δεύτερη μοίρα και το ζευγάρι να έχει εσφαλμένη άποψη για την ασφάλεια. Όμως πολλά Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να μην εμφανίζουν καθόλου ή να εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις σε εσάς ή τον σύντροφό σας για το εάν έχετε μολυνθεί.

Το σωστό είναι να χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό ενώ έχετε μόνιμη σχέση.

Ακόμη και αν δεν προστατεύει 100% από τα ΣΜΝ είναι ο πιο εύκολος τρόπος να προστατευθείτε, καθώς δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού, είναι φτηνό και μπορείτε να το αγοράσετε από πολλά σημεία πώλησης. Όσο για την απόλαυση, αυτή δεν έρχεται φυσικά σε δεύτερη μοίρα.

Μάλιστα ο μύθος πως με το προφυλακτικό μειώνεται η σεξουαλική απόλαυση, ο οποίος έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό, και τα «σκουφάκια του έρωτα» κυκλοφορούν πια σε τόσες πολλές παραλλαγές στην υφή, το άρωμα, το πάχος και το σχήμα που σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Χρησιμοποιήστε μαζί του και ένα λιπαντικό με βάση το νερό και δεν θα το μετανιώσετε.

Σε τελική ανάλυση, αν σκεφτείτε ότι δεν θα έχετε πλέον το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης θα απολαμβάνετε το σεξ ακόμα περισσότερο.

You may also like