Σούπα από πατάτα, μπρόκολο και cheddar

Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερο ορεκτικό  ή συνοδευτικό από τις ψητές πατάτες, με μπροκολο και τυρί τσένταρ που είχαμε κάνει. Υπάρχει όμως και η παραλλαγή σε σούπα, που μπορείτε επίσης να απολαύσετε!

 

ΥΛΙΚΑ: (για 4-5 άτομα)
3-4 μεγάλες πατάτες για το φούρνο
4 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών (ή κοτόπουλου)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
+ αλάτι πιπέρι
ξινό-κρέμα και φρέσκο ​​κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

6a00d8358081ff69e2017ee7c7b3b6970d-800wiΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,  το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το σε δυνατή φωτιά για 2 ώρες.
Κατά την τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος προσθέτετε το μπρόκολο, για να μαλακώσει. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ βύθισης για να πολτοποιήστε τα συστατικά. Διαφορετικά στραγγίξτε τα (κρατείστε λίγο από το ζουμί ξεχωριστά ) και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα…   “Χτυπήστε” τα ανά μικρότερες ποσότητες ”  στο multi. Εάν χρησιμοποιείτε μπλέντερ να είστε προσεκτικοί και καλό είναι κατά το “χτυπημα” να ρίχνετε λίγο λίγο από το ζουμί.

Τώρα προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ρίχνετε λίγο  αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να μαγειρευτεί  μέχρι το τυρί να λιώσει. Σερβίρετε με ξινή κρέμα και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πηγή: εδώ

You may also like