Η ταινία “Downton Abbey” είναι γεγονός

Η τηλεοπτική σειρά που για έξι σαιζόν κέρδισε κοινό και κριτικούς και τώρα οι fans της μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά τις εμπειρίες της οικογένειας Crawley και των υπηρετών τους στις σκοτεινές αίθουσες, με την έναρξη των γυρισμάτων να είναι προγραμματισμένη για το τέλος του καλοκαιριού.

Η σειρά πραγματευόταν με επιτυχία τις ζωές μίας αριστοκρατικής αγγλικής οικογένειας αλλά και των υπηρετών της στην αυγή του 20ου αιώνα, καθώς και το πώς γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία, όπως το ναυάγιο του Τιτανικού αλλά και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος επηρέασαν τις ζωές όλων τους.

Αν κι ακόμη η πλοκή της ταινίας είναι άγνωστη, έχει επιβεβαιωθεί πως ο δημιουργός της σειράς, Julian  Fellowes (βραβευμένος με Oscar σεναριογράφος του Gosford Park) έχει ήδη ετοιμάσει το σενάριο, ενώ επίσης θα αναλάβει και χρέη παραγωγού. Τα ηνία της σκηνοθεσίας θα κρατήσει ο Brian Percival, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Αυτό όμως που κάνει την είδηση ακόμη πιο ευχάριστη για τους fans της σειράς είναι το γεγονός πως στη μεγάλη οθόνη θα επανέλθει και το μεγαλύτερο μέρος του cast, όπως ο Hugh Bonneville, η Phyllis Logan, ο Jim Carter αλλά και η Dame Maggie Smith.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως το “Downton Abbey” ήταν μία σειρά μη αμερικανικής παραγωγής με της περισσότερες υποψηφιότητες βραβείων Emmy (εξήντα εννέα, παρακαλώ!) και δεκαπέντε νίκες, ενώ επίσης έχει κερδίσει και τρεις Χρυσές Σφαίρες – υποθέτω πως αν υπήρχε αντίστοιχη τηλεοπτική κατηγορία στα Oscar… θα σάρωνε κι εκεί!

Φυσικά εξυπακούεται πως θα είμαστε υπ’ ατμόν για να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με το project που fans περιμένουν με αγωνία από το 2015 που έπεσε η αυλαία για τον “Πύργο του Downton”.

Όσο για μένα; Νομίζω πως πλέον είναι καιρός να δω προσεκτικά τη σειρά, αφού δεν αξιώθηκα να τη δω όταν έπρεπε – ποτέ δεν είναι αργά, έτσι;

You may also like