Η τελειότητα μέσα από τις “ατέλειες”

Μία Βρετανίδα φωτογράφος εξυμνεί τις ουλές μέσω Instagram.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου (σχεδόν) όλοι αναζητούμε την τελειότητα, όπου κάθε ατέλεια θεωρείται… “μειονέκτημα”. Ειδικά όταν πρόκειται για την εξωτερική εμφάνιση. Όμως, μία Βρετανίδα φωτογράφος έρχεται να ταρακουνήσει τα νερά και να καταρρίψει το μύθο πως το “φαίνεσθαι” είναι το παν.

Έτσι, λοιπόν, η Sophie Mayanna δημιούργησε στο Instagram το λογαριασμό Behind The Scars, όπου η φωτογράφος δημοσιεύει φωτογραφίες ανδρών και γυναικών που έχουν στο σώμα τους έστω μία ουλή. Είτε πρόκειται για σημάδια από επεμβάσεις κι εγκαύματα είτε ακρωτηριασμένα δάκτυλα ή και άκρα, οι πρωταγωνιστές (γιατί ΕΙΝΑΙ πρωταγωνιστές, χωρίς εισαγωγικά) της Sophie Mayanne αποκαλύπτουν με θάρρος κι αυτογνωσία τις ουλές τους και μιλούν για αυτές. Δεν έχει σημασία για αυτούς αν τα σημάδια αυτά υπήρχαν πάνω τους σε όλη τους τη ζωή ή αν αποκτήθηκαν στην πορεία. Για εκείνους είναι ο λόγος που πείσμωσαν να προχωρήσουν για το καλύτερο στη ζωή τους και να αποκτήσουν μία νέα οπτική. Κι οι (μέχρι τώρα) εκατό πρωταγωνιστές της Mayanne ποικίλουν – νικητές ενάντια στον καρκίνο, επιζήσαντες ατυχημάτων… you name it!

Τι λέει η ίδια η Sophie Mayanne για το project της;

“Πρόκειται για μία προσπάθεια προκειμένου να επιδείξουμε το σώμα μας με υπερηφάνεια παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που μπορούμε να ξεπεράσουμε. Και φυσικά να ενθαρρύνουμε κι άλλους να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να αγαπήσουν το σώμα τους και κατ’ επέκταση τον εαυτό τους.”

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως, παράλληλα με το λογαριασμό στο Instagram, η Mayanne ξεκίνησε μία καμπάνια στο crowdfunding portal του Kickstarter ώστε να επεκτείνει το project της και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτήν την εβδομάδα το αναγκαίο ποσό συγκεντρώθηκε κι έτσι η Βρετανίδα φωτογράφος θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Νέα Υόρκη ώστε να φωτογραφίσει κι άλλους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και να καταρρίψουν τα θεμέλια του “φαίνεσθαι”.

Μία από τις πεποιθήσεις μου είναι πως είμαστε τέλειοι χάρη στις ατέλειες μας… και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που συμμερίζονται αυτό μου το πιστεύω και που τολμούν να το δείξουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο!

  • Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σελίδα Behind The Scars στο Instagram

You may also like