Η Τόνια Βασιλοπούλου μας παρουσιάζει το “Suite Home Escape” με δικά της λόγια…

 

Με μία δυναμική παρουσία στον χώρο των ξενοδοχείων, καθώς έχει αναλάβει εδώ και χρόνια το marketing του St.George Lycabettus στο Κολωνάκι και του Paradise στην Άνδρο, η Τόνια Βασιλοπούλου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα… έγραψε το πρώτο της βιβλίο-λεύκωμα,με τίτλο “Suite Home Escape” που σε ταξιδεύει, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία από όλον τον πλανήτη που ξεχωρίζουν…

The K-magazine: Τι μπορεί να βρει κανείς μέσα στο λεύκωμα;
Τόνια Βασιλοπούλου: Στο βιβλίο έχω συμπεριλάβει ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους, την τοποθεσία, το design και την αισθητική, την αυθεντικότητα, την αειφορία αλλά και την πολιτισμική κληρονομιά τους.
Είναι μία συλλογή από ξενοδοχεία που έχουν αποτελέσει έμπνευση για εμένα αφού συνήθιζα μετά την επιστροφή μου από το κάθε ταξίδι να σημειώνω τα καινούρια πράγματα που είδα, έμαθα , άκουσα  και σκέφτηκα.
Ετσι, το κάθε ξενοδοχείο συνοδεύεται από απαραίτητες πληροφορίες, όπως το ποια είναι η καλύτερη περίοδος να το επισκεφθείτε, πού να δειπνήσετε και ποια θεραπεία ευεξίας να επιλέξετε . Αλλά και από σύντομα αποφθέγματα (room for thought), που προτρέπουν τον επισκέπτη να δραπετεύσει –έστω και νοερά– από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να υιοθετήσει φιλοσοφία ταξιδιώτη ακόμα και μετά την επιστροφή του.

The K-magazine: Απο τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στο λεύκωμα ποιο σε εχει εντυπωσιάσει περισσότερο και γιατι;
Τόνια Βασιλοπούλου: To And Beyond tree suite στην Τανζανία για τη μεγάλη εναλλαγή και την αίσθηση πολυτέλειας μέσα στη ζούγκλα.

The K-magazine: Παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες σου, εισαι μητέρα δυο παιδιών! Ποια ειναι η προτεραιότητα σου σε σχεση με τα παιδια σου;
Τόνια Βασιλοπούλου: Περα απο την Ευτυχια και υγεια τους τι ειναι αυτο που σε ανησυχεί κι ενδιαφερει; Mε ενδιαφέρει να τους μεταφέρω έννοιες και αξίες που αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές για εμένα όπως η έννοια της φιλίας, των προσωπικών στόχων, των οικογενειακών δεσμών, της δημιουργικότητας ,των εμπειριών και της προσφοράς.

The K-magazine: Η οικονομική κρίση κατα πόσο εχει αλλάξει την καθημερινοτητα σου;
Τόνια Βασιλοπούλου: Περνάμε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Όμως πάντα παραμένω αισιόδοξη ότι από τις κρίσεις γινόμαστε καλύτεροι. Στις δύσκολες συγκυρίες, πάντα ψάχνω δύο πράγματα : Tο μάθημα και το επόμενο θετικό βήμα.
Πιστεύω ότι ο τουρισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν βασικά οχήματα για την έξοδο από την κρίση.  Χρειάζεται επίσης όραμα, μακροπρόθεσμο πλάνο,  δουλειά, συνέπεια και ηθική από τη μεριά μας.

SUITE HOME ESCAPE BOOK 1The K-magazine: Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό – και βλέποντας πιο αντικειμενικά τα πράγματα- ποιο είναι το πιο θετικό και ποιο είναι το πιο αρνητικό στοιχείο του Έλληνα;
Τόνια Βασιλοπούλου:  Ένα από το θετικά της κρίσης θεωρώ ότι είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών. Πιστεύω ότι προβλήθηκε σημαντικά η αξία της αλληλεγγύης και ενισχύθηκε ο ρόλος της εθελοντικής προσφοράς.Είδα συμπολίτες μας  να δραστηριοποιούνται και να αποδεικνύονται αποτελεσματικοί στην παροχή βοήθειας. Οι λέξεις εθελοντισμός και προσφορά αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο συχνά γύρω μου. Θέλω να πιστεύω ότι ένα αρνητικό στοιχείο του Έλληνα τείνει να γίνει θετικό!

The K-magazine: Κλείνοντας…Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Τόνια Βασιλοπούλου: Παράλληλα με τον καινούριο eco chic όροφο και την γκαλερί τέχνης, ετοιμάζουμε και έναν όροφο new generation καθώς και μία αίθουσα προβολών στο ξενοδοχείο. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα φρέσκο ξενοδοχειακό προϊόν  που να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό στην πόλη. Επίσης σκοπεύουμε  να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις τέχνες και τον ελληνικό πολιτισμό και να συνεισφέρουμε στην κοινότητα όποτε και όπου μπορούμε.

 

Το βιβλίο της Τόνιας Βασιλοπούλου, “Suite Home Escape”, κυκλοφορεί στα αγγλικά από τις εκδόσεις ΦΕΡΕΝΙΚΗ.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν στο ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ

You may also like