Η Υγεία στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου από το Ίδρυμα Χατζηγάκη

 

1382813_10201946346329453_22451210_n« Υγεία και κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα της κρίσης» είναι το θέμα διεθνούς συνεδρίου που οργανώνει το ίδρυμα «Παν. Χρ. Χατζηγάκη» στις 11-12 Οκτωβρίου στο Λαγονήσι.
Μια πλειάδα ειδικών γιατρών, Ελλήνων και ξένων, θα εκθέσουν τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην υγεία των ενηλίκων αλλά και στην ανάπτυξη και συμπεριφορά των παιδιών, και θα διατυπώσουν προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών εκ μέρους της Πολιτείας και των φορέων της υγείας. Ειδικότερα, θα αναλυθούν οι ανησυχητικές επιπτώσεις του ψυχοκοινωνικού στρες. Επίσης, θα περιγραφούν οι κίνδυνοι από λοιμώδη νοσήματα που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον γνωστό καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard κ. Δημήτρη Τριχόπουλο, ο οποίος θα μιλήσει για τους τρόπους αντιμετώπισης των ενδημικών νόσων.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Χατζηγάκη
Ίδρυμα Χατζηγάκη: Ένα ίδρυμα με Όραμα & Στόχο

Το ίδρυμα Παναγιώτη Χρίστου Χατζηγάκη ιδρύθηκε το 2009.Οι σκοποί του ιδρύματος είναι ως επι το πλείστον πολιτιστικοί και κοινωφελείς. Παρ΄όλα αυτά στην παρούσα κατάσταση και δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα δίνεται έμφαση στους κοινωφελείς σκοπούς. Το ίδρυμα Χατζηγάκη παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012 σε εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Οι δράσεις του ιδρύματος ξεκινούν και επισήμως το Νοέμβριο του 2012 με τη συλλογική κινητοποίηση και διανομή τροφίμων σε οικογένειες με οικονομική αδυναμία σε περιφερειακό δήμο της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του 2013 διοργανώνεται το πρώτο διεθνές ιατρικό συνέδριο υπο την αιγίδα του ίδρυματος με θέμα «Υγεία και Πρόνοια στην Ελλάδα της κρίσης». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι όλες οι παραπάνω δράσεις και εκδηλώσεις οργανώνονται και πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια καθώς και με ευγενικές προσφορές ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία όσο αφορά την κοινωνική προσφορά.

Στέλιος Χατζηγάκης, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Παν. Χατζηγάκη»

Στέλιος Χατζηγάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παν. Χατζηγάκη»

Όσο για τις μελλοντικές δράσεις του ιδρύματος, προγραμματίζονται; επίδοση βραβείων αριστείας με οικονομικό έπαθλο σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου (Νοέμβριο 2013). Εκδήλωση-Κονσέρτο στο Μέγαρο Μουσικής, τα χρήματα της οποίας θα δοθούν στις οικογένειες αστυνομικών, οι οποίοι έχουν «πέσει» στο καθήκον. Τέλος μέσα στο 2014, θα δοθεί σειρά υποτροφιών σε άριστους μεταπτυχιακούς φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα.

Καταλήγοντας, το ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα ίδρυμα ξεχωριστό που οραματίζεται την κοινωνική του προσφορά και δράση να επεκταθεί και σε περισσότερους τομείς της κοινωνίας μας. Τέλος και εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας στοχεύει στο να ξεδιπλώσει και την πολιτισμική του πλευρά και να αγκαλιάσει τις τοπικές παραδόσεις της Ελλάδας.

 Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του Στέλιου Χατζηγάκη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Σαββατοκύριακο με Δράση, (1:19:08-1:26:36),  http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=243244

Πρόγραμμα συνεδρίου

Πρόγραμμα συνεδρίου

You may also like