Η φαντασία συναντά τη μοναδικότητα στα κοσμήματα Maggoosh!

μ2Η Μαργαρίτα Χρυσάκη είναι μία original σχεδιάστρια κοσμημάτων. Αν και πολύ νέα έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς να πραγματοποιεί ένα από τα μεγαλύτερά της όνειρα. Τα κοσμήματα της, με μία πρώτη ματιά φαντάζουν νεανικά, αλλά όχι, με μία δεύτερη ματιά μία γυναίκα καταλαβαίνει ότι αυτά τα κοσμήματα είναι θηλυκά, λεπτεπίλεπτα, διακριτικά… μα πάνω απ’ όλα είναι μοναδικά. Γιατί…; Γιατί η Μαργαρίτα -και σαν άνθρωπος – έχει τύπο, attitude, κάτι που μεταφέρει πιστά και στις δημιουργίες της. Τα Maggoosh είναι γεμάτα φαντασία, με ημιπολύτιμες πέτρες, χρυσό, ασήμι αλλά και πρωτότυπα, avant-garde σχέδια! Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μας μιλά για την επιτυχία των κοσμημάτων της, τις σύγχρονες γυναίκες αλλά και για το πώς βλέπει το μέλλον της …

Ελισάβετ Χατζηγάκη(E. X): Πότε κατάλαβες ότι σου αρέσει να σχεδιάζεις κοσμήματα;
Μαργαρίτα Χρυσάκη(M. X): Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με το κόσμημα. Ξεκίνησα με το να φτιάχνω βραχιολάκια με χάντρες και κλωστές και να τα πουλάω σε παραλίες της Μυκόνου. Όσο μεγάλωνα ένιωθα όλο και πιο έντονη την ανάγκη του να εκφραζομαι μέσω του κοσμήματος, οπότε έγινε κομμάτι του εαυτού μου.

Ε. Χ: Γιατί κοσμήματα και όχι ρούχα;
Μ. Χ: Θεωρώ οτι το κόσμημα ακόμα και σε ένα πολύ απλό ντύσιμο, αν συνδιαστεί σωστά, μπορεί να δώσει πάρα πολύ στυλ και να δώσει αυτή την πινελιά που χρειάζεται για μία ωραία εμφάνιση. Παράλληλα όμως μου αρέσουν πολύ και τα ρούχα. Ίσως μελλοντικά ασχοληθώ και με το ρούχο.

μ5

Ε. Χ: Δεν σε φόβισε το γεγονός ότι η αγορά στα κοσμήματα είναι κάπως «επικίνδυνη»; Με την έννοια, ότι το κόσμημα δεν θεωρείται «item» άμεσης ανάγκης όπως ας πούμε, το ρούχο.
Μ. Χ: Την δουλειά αυτή την ξεκίνησα καθαρά λόγω της αγάπης που νιώθω για το κόσμημα.  Επομένως δεν με φόβισε κάτι τέτοιο γιατί το ξεκίνησα με άλλο σκεπτικό, χωρίς να στοχεύω στο κέρδος….

Ε. Χ: Η κρίση, πώς έχει επηρεάσει το κόσμημα;
Μ. Χ: Όπως και να έχει,  η αγορά είναι πολύ πεσμένη στην εποχή μας και πόσο μάλλον στην χώρα μας. Είμαι πολύ τυχερή που ακόμα και σε αυτήν την εποχή βλέπω ότι οι δημιουργίες μου έχουν απήχηση και υπάρχει αγοραστικό κοινό.

Ε. Χ: Πώς θα χαρακτήριζες τις δημιουργίες σου;
Μ. Χ: Προσπαθώ όσο μπορώ να σχεδιάζω κοσμήματα μοναδικά και διαφορετικά απο τα συνηθισμένα. Στόχος μου είναι να περάσουν μηνύματα (με τον δικό τους τρόπο) και να  δημιουργησουν το δικό τους στυλ καθώς επίσης να το ακολουθήσουν άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτά.

μ9

Ε. Χ: Ποιά είναι τα αγαπημένα σου υλικά και αυτά που χρησιμοποιείς συνήθως;
Μ. Χ: Μου αρέσουν πολύ τα πολύχρωμα κορδόνια, και οι ημιπολύτιμες πέτρες

Ε. Χ: Ποιό στοιχείο κάνει ξεχωριστά τα κοσμήματα Maggoosh;
Μ. Χ: Είναι φτιαγμένα για να τονίσουν  την θηλυκότητα της γυναίκας και  να δείξουν το κάτι διαφορετικό. Τα υλικά τους είναι όλα φυσικά μιας και είναι ένα brand που χαρακτηρίζεται από «naturality»  και χειροποίητο πνεύμα…

Ε. Χ: Υπάρχουν τάσεις στα κοσμήματα; Κι αν ναι, τις ακολουθείς πιστά όταν σχεδιάζεις;
Μ. Χ: Δεν μου αρέσει να πέφτω “θύμα” της μόδας. Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να φορά ό,τι τον εκφράζει χωρίς να επηρεάζεται από τάσεις. Έτσι και εγώ σχεδιάζω απλώς αυτά που με εκφράζουν, χωρίς να έχω για οδηγό τις επικρατούσες τάσεις.

μ3AΕ. Χ: Πότε τα κοσμήματα, από elegant και θηλυκά, γίνονται άκομψα και υπερβολικά;
Μ. Χ: Όταν δεν εκφράζουν το προσωπικό στυλ του καθενός αλλά αντίθετα φοριούνται για να τραβήξουν την προσοχή.

Ε. Χ: Η καλοκαιρινή σου σειρά εντυπωσιάζει με την απλότητα και την λεπτότητα των κοσμημάτων, θα σχεδίαζες ποτέ πιο «βαριά» κομμάτια;
Μ. Χ: Ίσως και να το έκανα…αν υπήρχε η πρόκληση! Ίσως για κάποιο show ή κάποια έκθεση.

Για περισσότερες φωτογραφίες των κοσμημάτων και για επικοικωνία με τη σχεδιάστρια, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της στο facebook

You may also like