Χριστουγεννιάτικη κολοκυθόσουπα με φασκόμηλο

Μια σούπα θαλπωρής που θα σας ξεκινήσει γευστικά το χριστουγεννιάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε 1 βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο

[/check_list]

Χρόνος παρασκευής: 40-45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ: ( Για 8-10 μερίδες )
 1 κιλό ψίχα κόκκινης κολοκύθας κομμένη σε μεγάλους κύβους
 3 μεγάλα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
 6 καρότα σε χοντρές ροδέλες
 3 πατάτες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 6-7 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου ή 1 κ.σ. ξερού
 3 κύβους κοτόπουλου, κατά προτίμηση βιολογικούς διαλυμένους σε 1 φλ. ζεστό νερό
 1 ½ λίτρο ζεστό νερό
 1 φλ. κρέμα γάλακτος
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια-η διαδικασία αυτή θα δώσει έντονη γεύση στη σούπα γιατί θα δημιουργηθούν γλάσα με το έντονο σοτάρισμα-και κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, προσθέτουμε την κολοκύθα και το φασκόμηλο, τα φέρνουμε μερικές βόλτες για 2-3 λεπτά για να βγάλει και το φασκόμηλο τα αρώματά του και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τον ζωμό, το ζεστό νερό, αλάτι και καπακώνουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τέλος πιπερώνουμε, δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει στο αλάτι και αν έχουμε ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μας. Αν όχι τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε λίγα-λίγα στο multi. Κατόπιν τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση ανακατεύοντας γερά και να ομογενοποιηθεί και κατόπιν σερβίρουμε το συντομότερο.
Αυτή η σούπα μπορεί άνετα να μαγειρευτεί και απ την προηγούμενη και αφού κρυώσει καλά να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή στο μπαλκόνι εφόσον ο καιρός είναι ψυχρός. Στην περίπτωση αυτή θα προσθέσετε την κρέμα γάλακτος την μέρα που θα την σερβίρετε!

Υ.Γ. Αν διαθέτετε συσκευή που φτιάχνει αφρόγαλα μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα αυτή σε φλιτζάνια στη μορφή “cappuccino” –εννοείται πως θα παραλείψετε την κρέμα γάλακτος μια και θα χρησιμοποιήσετε γάλα.

Υ.Γ.2 Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like