Η “Ωραία μου Κυρία” μέσα από τη ματιά του Δημήτρη Γαλάνη

Είναι ευγενικός, χαμογελαστός και ταλαντούχος. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Δημήτρης Γαλάνης συμμετέχει φέτος στην θεατρική παράσταση “Ωραία μου Κυρία” στο θέατρο Pantheon  και μας μιλά για τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις,  αλλά και την κοσμοθεωρία του.

Συμμετέχεις σε μία από τις πιο “εντυπωσιακές” παραστάσεις της χρονιάς στο θέατρο Pantheon.Μίλησε μας καταρχήν για τον ρόλο σου…

Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ο Αλεξέι. Ο Αλεξέι λοιπόν είναι ένας Ρώσος δάσκαλος χορού και βαδίσματος που έρχεται στο σπίτι του καθηγητή Henry Higgins (Κώστας Κόκλας) προκειμένου να εκπαιδεύσει την Λουλουδού Eliza Doolittle (Δήμητρα Ματσούκα) να γίνει μια κυρία της καλής κοινωνίας, ώστε να κερδίσει το στοίχημα του . Αυτή η εκπαίδευση είναι λίγο επώδυνη για την Ελίζα γιατί ο Αλεξέι πέρα από Το ταμπεραμέντο που έχει ως άνθρωπος έχει και σπασμένα νεύρα άρα καταλαβαίνεις τι περνάει επί σκηνής η Δήμητρα! Για αυτόν τον ρόλο –” δώρο” θα ήθελα επί της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Ρήγα αλλά και τους παραγωγούς της παράστασης Γιάννη Κεντ και Πάνο Κατσαρίδη που πρώτη φορά συνεργάζομαι μαζί τους και μου εμπιστεύτηκαν αυτόν τον τόσο όμορφο ήρωα/ρόλο!

Μιλάς ρώσικα στην παράσταση; Πόσο δύσκολο είναι να ερμηνεύεις έναν ρόλο σε μία γλώσσα που δεν γνωρίζεις; Επίσης είναι ένας ρόλος που δεν υπάρχει στην ταινία.

Στην παράσταση μιλάω μόνο ρωσικά! Αυτό ήταν άλλη μία δυσκολία για μένα γιατί δεν ήξερα καθόλου τη γλώσσα. Και να σου πω και την αλήθεια ούτε που μου είχε περάσει και ποτέ από το μυαλό ότι θα μιλήσω κάποια στιγμή στα ρώσικα.  Έτσι λοιπόν παράλληλα με τις πρόβες είχα και ιδιαίτερα μαθήματα για να μπορέσω να τα καταφέρω με τη γλώσσα. Ο Αλεξέι όντως είναι ένας ρόλος που δεν υπάρχει στην ταινία, αλλά  τον δημιούργησε ο Αλέξανδρος και κατά τη γνώμη μου ότι αλλαγές έκανε στο κείμενο ήταν εύστοχες και σεβάστηκε πάντα την αρχική ιδέα του Μπέρναρντ Σω .

Ποιά είναι η εμπειρία να είσαι πάνω στη σκηνή με ηθοποιούς με τους οποίους δεν είχες ξανασυνεργαστεί και έχουν τόσα χρόνια εμπειρίας στο θέατρο…

Αυτό είναι ένα από τα πολλά καλά που έχει το επάγγελμα του ηθοποιού. Κάθε θεατρική σεζόν γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους που ο καθένας απ’ αυτούς είναι διαφορετικός και αυτό σημαίνει πως έχεις να πάρεις και να μάθεις πολλά για το θέατρο αλλά και για την ίδια τη ζωή! Πραγματικά μέσα από αυτή τη συνεργασία συνάντησα πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που δεν είχα ξανά δουλέψει μαζί τους και χαίρομαι που μπήκαν στη ζωή μου και ελπίζω να μείνουν για πολλά χρόνια!

Στην παράσταση βλέπουμε δύο ανθρώπους που ερωτεύονται μέσα από περίεργες συνθήκες και να δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Ποιά είναι η άποψη σου για τις σχέσεις σήμερα; Είναι εύκολα τα πράγματα;

Νομίζω ότι γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει και τολμώ να πω προς το χειρότερο.. Ένα ενδεχόμενο είναι το ότι μεγαλώνοντας γίνεσαι πιο καχύποπτος και δεν αφήνεσαι όπως όταν ήσουν στα 18 ή στα 20 όμως κατά τη γνώμη μου ένας άλλος παράγοντας είναι και η τεχνολογία  και πιο συγκεκριμένα τα social media. Οι πληροφορίες και εικόνες πια βομβαρδίζουν τους ανθρώπους και έτσι τους κάνουν να νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, να τα θεωρούν όλα εύκολα και δεδομένα… Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην έχουν την υπομονή και την θέληση να χτίσουν σχέσεις ερωτικές ή ακόμα και φιλικές, γιατί τώρα πια όλα είναι εύκολα ( όπως το σεξ, η επικοινωνία, η εύρεση συντρόφων και φίλων). Ελπίζω κάποτε να αλλάξουν τα δεδομένα  γιατί πραγματικά πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας.

Το μουστάκι τελικά έγινε τρόπος ζωής…Τι είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο;

Αυτά που με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο νομίζω είναι το χιούμορ μου που ακόμα και στα δύσκολα δεν το χάνω εύκολα! Το ότι είμαι δοτικός και δεν φοβάμαι να δείξω το συναισθήματά μου ακόμα κι αν πονέσω μερικές φορές… γενικά αισθάνομαι δυνατός και χωρίς φοβίες… Και φυσικά για όλα αυτά με βοήθησε η ψυχοθεραπεία που έκανα για αρκετό διάστημα! Επίσης θα ήθελα να προτείνω στον κόσμο που μας διαβάζει πως η ψυχοθεραπεία είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και να μην την φοβόμαστε!!!

Photo credits: Δημήτρης Χώνος / ρούχα :  @inbox64 (instagram-Ομήρου 64 Νέα Σμύρνη)

You may also like