Η Anne Hathaway είναι η Fatine των “Αθλίων”!

Μπορεί στη ταινία «Ερωτευμένη Τζέιν» η Anne Hathaway να μην κατάφερε να παντρευτεί τον αγαπημένο της, στη πραγματικότητα όμως είναι μία φρεσκοπαντρεμένη και ευτυχισμένη γυναίκα. Νιόπαντρη και στην κορυφή αυτή την περίοδο, καθώς η Anne υποδύεται τον ρόλο που πάντα ονειρευόταν.

 

Μέσα σε μια σκοτεινή νύχτα κατά μήκος της αποβάθρας στο Montreuil-sur-Mer, η Hathaway με χλωμό πρόσωπο , λεπτή, τα μαλλιά της κοντοκουρεμένα και με ένα από τα μπροστινά της δόντια να λείπει… Κάθεται στο κρύο, υγρό έδαφος, κλαίγοντας επειδή το απαιτεί ο ρόλος της, ένας από τους σημαντικότερους χαρακτήρες του έργου του Βίκτωρος Ουγκώ , λίγο πριν αναγκαστεί να «πουλήσει τον εαυτό» της.
Όπως ίσως θα έχετε μαντέψει, όλο αυτό πρόκειται για το σκηνικό των Pinewood Studios, έξω από το Λονδίνο, όπου το πολυαγαπημένο κλασσικό μυθιστόρημα « Οι Άθλιοι» γυρίζεται σε ταινία, με μορφή μιούζικαλ .
Στα Pinewood αυτή τη φορά έχει επιστρατεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας: η Anne Hathaway Hugh Jackman, Rassel Crow, Eddie Redmayne, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, και Helena Bonham Carter, καθώς και τον φημισμένο ενδυματολόγο- αυθεντία σε ταινίες εποχής- Paco Delgado, και τον σκηνοθέτη Tom Hopper. Είναι μια αξιόλογη ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων, που αποτελούν εγγύηση για την επιτυχίας της ταινίας, Les Misérables , οποία κάνει πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η διαδικασία της οντισιόν για τη Hathaway
Οι παραγωγοί αρχικά δεν ήθελαν καν η Anne Hathaway να περάσει από οντισιόν, γιατί τη θεωρούσαν πολύ νέα για το ρόλο της Fantine. Αλλά εκείνη επέμεινε, πέταξε στο Λος Άντζελες για να συναντηθεί με τον Χούπερ, και είχε προετοιμαστεί σκληρά για το ρόλο αυτό, όπου ερμήνευσε το «Ονειρεύτηκα ένα όνειρο», καθώς και τη «Σύλληψη της Fantine».

«Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει στραβά» υποστηρίζει , και πήγε για να αποδείξει ότι μπορεί.

Ο Hooper, σαφώς συγκινημένος, της ζήτησε να συνεργαστεί μαζί του στη σκηνή του θανάτου της Fantine, και από τη στιγμή που μπήκε για οντισιόν, τελείωσε μετά από τρεις ώρες. «Ήταν λίγο λιγότερο από εκπληκτική, μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια οντισιόν. Είχα πάντα το προνόμιο να παρακολουθήσω» θυμάται ο Hooper. «Είχα ήδη συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου για τους γυναικείους ρόλους. Αλλά αυτό που ήταν τόσο ενθαρρυντικό για την Annie ήταν ότι καθόμουν εκεί και την παρακολουθούσα πώς προσπαθούσε και πάλευε για να μεταφέρει τα μηνύματα της ταινίας και να πει μέσα από τα τραγούδια τη δική της ιστορία.»
«Μερικές φορές βγαίνεις από το δωμάτιο και να αισθάνεσαι πως ίσως έχετε αφήσει την πόρτα ανοιχτή. Αυτή τη φορά, ήξερα ότι την είχα κλείσει πίσω μου.»
Όταν έμαθε η Hathaway ότι θα συμμετέχει στην ταινία άρχισε τα εντατικά μαθήματα : μελετώντας το ρόλο των γυναικών στον δέκατο ένατο αιώνα στη γαλλική κοινωνία, και βλέποντας ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλική δουλεία. Έχει, επίσης, αρχίσει να εργάζεται εντατικά με δάσκαλο φωνητικής, τον Joan Lader και «τραγουδούσα όλη την ώρα γιατί ήξερα ότι στο πλατό θα χρειαζόταν να τραγουδάω τουλάχιστον επί 12 ώρες και ήθελα να είμαι έτοιμη.»
Καθώς η Hathaway προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Les Misérables αυτό το μήνα, και θυμάται ότι ο τελευταίος ρόλος της μητέρας της πριν εγκαταλείψει το επάγγελμά της ως ηθοποιός ήταν επίσης ως Fantine, πριν από 20 χρόνια. Ειρωνεία των καιρών; Καθώς κι εκείνη τα θυσίασε όλα για να δώσει τα πάντα στην κόρη της…..
«Με έκανε να σκεφτώ πόσο έντονα μας αγάπησε» λέει η Hathaway. «Και τώρα, φυσικά, είμαι πολύ ευτυχισμένη με αυτό το ρόλο, που συμπληρώνει μία σειρά από επιτυχίες στον κινηματογράφο, ως ηθοποιός. Αυτό που σκέπτομαι είναι ότι η μητέρα μου ήξερε τι έπρεπε να κάνει και αυτό έκανε, να βάλει δηλαδή κατά μέρος τη δική της ζωή της για το καλό των παιδιών της. Κι αυτό με κάνει να αναλογίζομαι τι είδους μητέρα θα μπορέσω να γίνω. Κι ανυπομονώ να το ζήσω.”

You may also like