Η Daisy Ridley στο ρόλο της Οφηλίας του Σαίξπηρ

Το cast από μόνο του αποτελεί λόγο για να το δούμε.

Μετά την επιτυχία που ακολούθησε τον ρόλο της ως «Rey» στο Star Wars, το μέλλον διαγράφηκε λαμπρό στο καλλιτεχνικό στερέωμα για την Daisy Ridley, που έκτοτε είδε τις επαγγελματικές προτάσεις να έρχονται βροχή από τους μεγάλους παραγωγούς. Κάποια στιγμή, έφτασε να βρίσκεται στις βασικές υποψήφιες για τον εικονικό ρόλο της Lara Croft, που τελικά προσγειώθηκε στα χέρια της έτερης, πολλά υποσχόμενης ηθοποιού, Alicia Vikander.

Το πιο ενδιαφέρον που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, όμως, είναι η συμμετοχή της στην αναβίωση του μεγάλου έργου του Σαίξπηρ, «Άμλετ», όπου θα αναλάβει τον ρόλο της Οφηλίας, με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά η εστίαση θα γίνει στο πρόσωπο της ίδιας της Οφηλίας, δίνοντας στην ταινία τον ομώνυμο τίτλο. Το υπόλοιπο castείναι επίσης εντυπωσιακό, αφού θα αποτελείται από ηθοποιούς, όπως η Naomi Watts, που θα υποδυθεί τη βασίλισσα, ο Clive Owen τον Κλαύδιο, o George MacKay ως Άμλετ και ο Tom Felton ως Λαέρτης.

Όσο για το έργο, αυτό θα λαμβάνει χώρα στον 14ο αιώνα, όμως, οι διάλογοι θα είναι σύγχρονοι. Σε αυτήν την εκδοχή, η Οφηλία είναι η πιο πιστή ακόλουθος της βασίλισσας που καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή του πρίγκιπα Άμλετ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία απαγορευμένη αγάπη.

«Είναι ένας δυναμικός επαναπροσδιορισμός της Σαιξπηρικής ιστορίας που λέει την ανείπωτη πλευρά του τραγικού της ειδυλλίου με τον πρίγκιπα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Hollywood Reporter.

 

You may also like