Η Dulce Pontes στην Ελλάδα για 3 συναυλίες

Dulce PontesΓια τρεις συναυλίες, στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα έρχεται στη χώρα μας η Dulce Pontes, αφιερωμένες αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Ennio Morricone, τον οποίο η Πορτογαλέζα ερμηνεύτρια, αγαπά και θαυμάζει. Θα ερμηνεύσει δημοφιλή κομμάτια του συνθέτη από τον κινηματογράφο και όχι μόνο.

Η Dulce Pontes έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσω των συνεργασιών της με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελευθερία Αρβανιτάκη, στων οποίων τους δίσκους συμμετείχε κάνοντας μαζί τους ντουέτο. Αγαπήθηκε όμως για την εξαίσια φωνή και τις υπέροχες ερμηνείες της.

Εκτός από τα κομμάτια του σπουδαίου συνθέτη που ερμηνεύει τιμώντας την υπέροχη συνεργασία τους θα παρουσιάσει fados της Ιβηρικής χερσονήσου αλλά και γνωστές επιτυχίες της.

Η εξαιρετική αυτή ερμηνεύτρια, που τραγουδάει σε πολλές γλώσσες και τα περισσότερα είδη τραγουδιών με μοναδικό τρόπο, έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συνεργασίες με τους Jose Carreras, Cesaria Evora, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Nunez, the Chieftains, Paco Pena, Estrella Morente, Andrea Bocelli (με το «O Mar e Tu», ένα ντουέτο που η Pontes τραγούδησε στα πορτογαλικά και ο Bocelli στα ναπολιτάνικα) και φυσικά με τον Ennio Morricone.

Εχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών ξεσηκώνοντας παντού τους ακροατές, καθώς διαθέτει μια από τις ωραιότερες φωνές παγκοσμίως.

ennio morricone & dulce pontesΤην Dulce Pontes συνοδεύουν στη σκηνή οι:
Luis Pontes acoustic guitar,
Fernando Silva portuguese guitar,
Juan Carlos Cambas piano,
Frederico Gato acoustic bass,
Joao Ferreira drums – percussion,
Amadeu Magalhaes bagpipe – flute – cavaquinho – concertina.

Η Dulce Pontes θα εμφανιστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας το Σάββατο 13 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 15 Ιουλίου και στην Αθήνα στο Θέατρο Λυκαβηττού την Τρίτη 16 Ιουλίου.

You may also like