Η Emma Watson υπέρμαχος της οικολογικής μόδας

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα νέα για την κινηματογραφική μεταφορά του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με την Emma Watson στο ρόλο της Belle, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της για οποιαδήποτε πληροφορία, ακόμη και στυλιστική, σχετικά με την ταινία. Και, καθώς η ημερομηνία πρώτης προβολής βρίσκεται τόσο κοντά (16 Μαρτίου για την Ελλάδα), η ταλαντούχα ηθοποιός έχει επιδοθεί στο προβλεπόμενο presstour για την προώθηση της ταινίας αλλά, μαζί μ’ αυτή, κι ενός θέματος που την προβληματίζει ιδιαίτερα, την οικολογική μόδα.

Με την έναρξη, λοιπόν, της περιοδείας της, η Watson δημιούργησε έναν νέο λογαριασμό στο Instagram(@the_press_tour), αφιερωμένο στη διαφήμιση και προώθηση των οικολογικών lookπου φοράει κατά τη διάρκεια. Τα εν λόγω look«συναρμολογήθηκαν» με τη βοήθεια της στυλίστριά της, Sarah Slutsky, και περιλαμβάνουν κομμάτια, όπως: χειροποίητες γόβες του οίκου Burberryαπό οργανικό μετάξι, τουαλέτα από ανακυκλωμένο ύφασμα μίας οικογενειακής Λονδρέζικης επιχείρησης, fauxδερμάτινο jacket Stella McCartney και κάλτσες από πιστοποιημένο οργανικό bambo oτου brand Boodywear.

Η Eco-Age, επιπλέον, η εταιρεία που προωθεί τη βιωσιμότητα στους παγκόσμιους ηγέτες και influencersτης βιομηχανίας της μόδας έχει πιστοποιήσει το κάθε ένα από αυτά τα outfitμε τον τίτλο «green», γεγονός που σημαίνει ότι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια της εταιρείας. Αυτά περιλαμβάνουν τη δίκαιη εργασία, την απουσία παιδικής εργασίας, την ανακύκλωση και επανάχρηση, την καλή μεταχείριση των ζώων, τη μείωση των ρύπων, τη διατήρηση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, κ.α.

Όσο για την ίδια τη Watson, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται δημόσια με το θέμα. Δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2015, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ρούχα που ακολουθούσαν τις περιβαλλοντικές και ηθικές προδιαγραφές, πλάι σε άλλους μεγάλους αστέρες, όπως η Jennifer Lawrence και ο Michael Fassbender.

You may also like