Η Google χαρτογραφεί και το εσωτερικό κτιρίων

Στο εσωτερικό συγκεκριμένων ανά τον κόσμο κτιρίων επεκτείνονται οι χάρτες της Google μετά τη χαρτογράφηση ηπείρων και ωκεανών.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους περιηγητές στο Διαδίκτυο. Έως τώρα, η εταιρεία παρείχε μεμονωμένα την υπηρεσία σε όσους διέθεταν έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Google.

Στον κατάλογο των κτιρίων που «χαρτογραφεί» η Google περιλαμβάνονται εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, βιβλιοθήκες και μουσεία.

«Προτού ταξιδέψετε στην πατρίδα σας για τις διακοπές ή βγείτε για να κάνετε τα εορταστικά σας ψώνια, συμβουλευτείτε το χάρτη για αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα ώστε να προγραμματίσετε καλύτερα τις δουλειές σας», τονίζει ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας, το Google +.
[quote_right]Οι νέοι χάρτες επιτρέπουν στο κοινό να περιηγείται εικονικά στο εσωτερικό περισσότερων από 10.000 κτιρίων, παγκοσμίως.[/quote_right]
Η χρήση της υπηρεσίας είναι απλή. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η περιήγηση στους χάρτες της Google.
Ο χρήστης εντοπίζει το σημείο που τον ενδιαφέρει και απλώς «ζουμάρει» στο κτίριο που τον ενδιαφέρει. Στη συνέχεια, βλέπει στην οθόνη του κατόψεις των ορόφων με ταμπέλες και σήματα ώστε να διευκολυνθεί στη μετακίνησή του.

Λίστα με συγκεκριμένα κτίρια που έχουν «χαρτογραφηθεί» έως τώρα από την εταιρεία μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Google στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://support.google.com/gmm/bin/answer.py?hl=en&answer=1685827.

Τα εν λόγω κτίρια βρίσκονται στο Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

You may also like