Η Hungry Girl in Athens ανακρίνει τις “Naturally Greek” την Αριάδνη Μαντοπούλου & Πηνελόπη Παπαθέου

10174780_10203585306654213_1753019013287500753_n vΚαθώς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ομολογώ ότι τις τελευταίες μέρες έχω ξοδέψει αρκετό χρόνο και φαιά ουσία αναζητώντας τον πιο ευφάνταστο τρόπο να σας καλωσορίσω στη νέα στήλη του Hungry Girl in Athens μόνο για να καταλήξω ότι τι πιο ειλικρινές και οικείο από ένα….καλημέρα και καλώς σας βρήκα! Μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας, θα μοιράζομαι μαζί σας την αγάπη μου για την μαγειρική και το ποιοτικό φαγητό μέσα από τις συνταγές μου, τα γαστρονομικά στέκια που ανακαλύπτω και τους θησαυρούς της ελληνικής γης που δοκιμάζω.

Για τους παραπάνω λόγους δε θα μπορούσα να έχω επιλέξει ιδανικότερο ντεμπούτο από τα κορίτσια του Naturally Greek. Γιατί; Διότι αυτά τα δύο γλυκύτατα κορίτσια, η Αριάδνη και η Πηνελόπη, έχουν γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα ψάχνοντας τα πιο αγνά, ποιοτικά και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και αφού τα συγκέντρωσαν, τα «έντυσαν» με φαντασία, υψηλή αισθητική και πίστη στην Ελληνική παράδοση, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα ελκυστικό και καλαίσθητο. Τα υπόλοιπα, όμως, θα μας τα πουν οι ίδιες.

Hungry Girl in Athens: Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Naturally Greek;
Naturally Greek: Προερχόμενες και οι δύο από τον τουριστικό χώρο, βρισκόμασταν σε στενή επαφή με ξένους, έχοντας έτσι συχνά την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί τους τον ενθουσιασμό τους για τα Ελληνικά προϊόντα. Η εκτίμηση που έδειχναν στα προϊόντα ελληνικής παραγωγής κι ο ενθουσιασμός τους όταν τα δοκίμαζαν, μας έκανε να νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την ποιότητα που προσφέρει η χώρα μας.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια προϊόντων που θα μιλούσε στην καρδιά όλων, τιμώντας το φυσικό πλούτο της Ελλάδας και προβάλλοντας τις αξίες που κρύβει αυτός ο θησαυρός. Δημιουργήσαμε μια συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου. Στόχος μας ήταν η Naturally Greek να έχει μια ιστορία να πει και μια μοναδική «εμπειρία» να προσφέρει.

Hungry Girl in Athens: Καθώς περνούσατε από την σύλληψη της ιδέας στην πραγματοποίηση της, ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;
10152562_10203585306774216_7994362284887408895_nNaturally Greek:Η ιδέα μας δεν ήταν να φτιάξουμε μια εταιρία που απλά αμπαλάρει την παράδοση. Σκοπός μας ήταν η Naturally Greek να αποτελέσει την απόλυτη εγγύηση ποιότητας και το σύμβολό της να γίνει συνώνυμο της αυθεντικότητας. Θέλαμε τα Naturally Greek, φυσικά, ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα, να είναι μια εξαιρετική πρόταση gourmet προϊόντων για το σπίτι, για εταιρικά δώρα, δώρα καλωσορίσματος σε γάμους/βαφτίσια καθώς και σουβενίρ για ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Οπότε η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να βρούμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα που θα μας ταίριαζαν, να αναπτύξουμε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και να μάθουμε κι εμείς όσο γίνεται περισσότερα για την αγορά την οποία είχαμε επιλέξει. Αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από μεγάλη έρευνα και ταξίδια σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο χρόνος προετοιμασίας, προς μεγάλη μας έκπληξη, ήταν περίπου ένας χρόνος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που επιδιώκαμε αρχικά.

Hungry Girl in Athens: Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα προϊόντα και του παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεστε;
Naturally Greek:Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η υψηλή ποιότητα κάθε προϊόντος όσον αφορά τα αγνά υλικά παρασκευής του, τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και φυσικά τη γεύση και τη νοστιμιά που αναζητούμε. Σκοπός μας είναι να επιλέξουμε κάθε προϊόν από τον τόπο «καταγωγής» του, δηλαδή τον τόπο προέλευσης που έχει αναδείξει τόσο τη γεύση του όσο και την ποιότητά του. Συγκεκριμένα, ο ανθός αλατιού είναι από τις Αλυκές Μεσολογγίου, τα παξιμάδια λαδιού από τα Κύθηρα, τα φιστίκια Π.Ο.Π. από την Αίγινα, το μέλι από την Κρήτη, η ρίγανη από την Μακεδονία, το πατέ ελιάς από τη Μεσσηνία και τα κουλουράκια λαδιού από παραδοσιακό Αθηναϊκό φούρνο.

Hungry Girl in Athens: Αυτή τη στιγμή, ποια προϊόντα περιλαμβάνονται στη σειρά Naturally Greek;
Naturally Greek:Επτά είναι προϊόντα που εγγυόμαστε ως Naturally Greek ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα:
– Άνθος Αλατιού
– Μέλι από άνθη και θυμάρι
– Πατέ Ελιάς Καλαμάτας
– Φυστίκια Αιγίνης Π.Ο.Π
– Κουλουράκια Λαδιού
– Παξιμάδια Λαδιού
– Ρίγανη
– Λικέρ Φυστίκι Αιγίνης

Hungry Girl in Athens: Σε τι είδους προϊόντα ενδιαφέρεστε να επεκταθείτε στο μέλλον;
Naturally Greek:Αυτή την στιγμή είμαστε ήδη στην διαδικασία ένταξης ενός εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου από την Πελοπόννησο και ενός πρωτότυπου και εύγευστου λικέρ από ψίχα φιστικιού από την Αίγινα. Στο μέλλον σίγουρα θα προστεθούν λίγα ακόμα προϊόντα, αν και η νοοτροπία μας δεν βασίζεται τόσο πολύ στη μεγάλη ποικιλία όσο στη καλύτερη δυνατή ποιότητα.

10302215_10203585306534210_6660991591852599975_nHungry Girl in Athens: Βλέποντας το design και τις συσκευασίες των προϊόντων Naturally Greek, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι επενδύετε σε ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Από που εμπνευστήκατε το design και το λογότυπο σας;
Naturally Greek:Η ιδέα γύρω από τη Naturally Greek βασίζεται στο χειροποίητο στοιχείο. Με αυτόν τον γνώμονα, εμπνευστήκαμε το λογότυπό μας μέσα από το «σεμεδάκι» της γιαγιάς, προβάλλοντας στοιχεία όπως η γη, ο ήλιος, η παράδοση, η φιλοξενία, η ιστορία, η οικογένεια και η Ελλάδα.

Hungry Girl in Athens: Ποια είναι το μελλοντικό σας όραμα για το Naturally Greek;
Naturally Greek:Να γίνει συνώνυμο του εταιρικού και τουριστικού δώρου, και αναμφισβήτητα να ταξιδέψουν τα προϊόντα μας σε άλλες χώρες κάνοντας τη χώρα μας περήφανη.

Τα προϊόντα Naturally Greek μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα “Naturally Greek” (Λεωφόρος Δημοκρατίας 8, Μελίσσια) και στο κατάστημα “Baharat” (Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά).

Τηλ. επικοινωνίας: 210 8100104

Μπορείτε να κάνετε Like στη σελίδα  τους στο facebook, πατώντας εδώ 

Περισσότερα για την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ

You may also like