Η Hungry Girl in Athens προτείνει: “Αλμυρά muffins με μπέικον, κάσιους & παρμεζάνα”

Βρήκα το μυστικό για την σωστή και οικονομική διαχείρηση του ψυγείου σας. Γι’ αυτό εστιάστε όλη σας την προσοχή εδώ διότι άπαξ και ολοκληρωθεί η διοχέτευση της σοφίας μου σκοπεύω να απομονωθώ για ανασυντάξη δυνάμεων και αυτό μπορεί να πάρει καιρό. Διότι καλοκαίρι έρχεται, το μοτέρ δεν αποδίδει και τα μέγιστα, είμαι κι εγώ θερμοκέφαλη απο κούνια, ας μην ρισκάρουμε μια πιθανή υπερθέρμανση και κάψουμε καμιά αντίσταση μέρες που είναι.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Βήμα πρώτο: ανοίξτε ψυγείο και ντουλάπια! Κάντε μία οπτική επαφή με αλεύρι, baking powder, γάλα και αυγά για να μην βρεθούμε προς εκπλήξεων και μας βγει η συνταγή λειψή. Αφού σιγουρευτούμε ότι δεν σημειώθηκαν απώλειες στη καταμέτρηση, εντοπίζουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας και είναι κοντά στη ημερομηνία λήξης. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι αναρίθμητοι αλλά καλό θα είναι να δένουν γευστικά τα υλικά μεταξύ τους. Μην πάτε και μου συνδυάσετε φυστικοβούτυρο με φέτα, θα κλάψω γοερά κι ας σας θαυμάζω κατά βάθος για την τόλμη σας.

Voila! Σε μισή ωρίτσα θα έχετε έτοιμα πεντανόστιμα, αφράτα και χορταστικά αλμυρά muffins για όλα τα γούστα. Και για του λόγου το αληθές, ορίστε το δικό μου μικρό πείραμα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σας το παρουσιάζω ευθύς αμέσως.

ΥΛΙΚΑ (για 7 muffins):
140gr αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
150ml φρέσκο γάλα
30gr βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
90gr κάσιους
30gr παρμεζάνα
Αλατοπίπερο, ένα κόφτη κουταλάκι και τα 2 μαζί

10437101_10203693953050305_646638890_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε απαλά το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά.
2. Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλατοπίπερο.
3. Ενσωματώνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπωλ στο μεγάλο και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε το μπέικον, τα κάσιους και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
4. Αδειάζουμε στα φόρμακια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για περίπου 25′.

Αλήθεια, στο δικό σας ψυγείο τί βρήκατε για να φτιάξετε τα muffins σας; Περιμένω ιδέες!

 

Περισσότερα για την Hungry Girl in Athens, μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ

You may also like