Η Jasmine γράφει για τις τέχνες

Ονομάζομαι Hasmik Altunyan και όλοι μου οι φίλοι με φωνάζουν Άσικο (το Jasmine ήρθε αργότερα λόγω δουλειάς) . Είμαι 24 χρονών (τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες) και το μεγαλύτερο πάθος μου είναι το να γράφω.

Από πολύ μικρή βρήκα τον τρόπο έκφρασής μου στην γραφή και σε αυτό έχω να ευχαριστώ τους γονείς μου. Όταν ήρθαμε από την Αρμενία, ο πατέρας μου (ζωγράφος) και η μητέρα μου (ιστορικός τέχνης) μύησαν εμένα και τον αδερφό μου (εκείνος ασχολείται με την μουσική) στον κόσμο της τέχνης και των μουσείων.

Οι σπουδές μου βέβαια, δεν έχουν να κάνουν καθόλου με τις τέχνες, καθώς τελείωσα το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου όμως δεν ξέχασα ούτε λεπτό το πάθος μου. Έγραφα στην εφημερίδα του πανεπιστημίου «Τα Παντειακά Νέα». Παράλληλα, με το που τελείωσα το σχολείο άρχισα να διδάσκω Αγγλικά.

Είναι απίστευτη η έμπνευση που παίρνει κανείς από τα παιδιά. Πραγματικά νιώθω ότι κάνω μια δουλειά, στην οποία η θετική ενέργεια, η όρεξη και η δημιουργικότητα που λαμβάνω είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που δίνω. Άρχισα μάλιστα να την εκτιμώ περισσότερο όταν μπήκα και σε άλλους εργασιακούς χώρους, συγκεκριμένα των ΜΜΕ. Έκανα όλων των ειδών τα ρεπορτάζ, από καλλιτεχνικό έως αστυνομικό και ταξίδια. Δεν άντεξα πολύ… κυρίως λόγω του ότι δεν πληρωνόμουν και έτσι έφτιαξα το jasmine4arts.wordpress.com μόλις τον Δεκέμβριο του 2011.

Το Διαδίκτυο μου πρόσφερε έναν χώρο όπου μπορούσα να γράφω ό,τι ήθελα, χωρίς κανέναν περιορισμό. Τι ευτυχία!!! Και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Το όνομά του blog σημαίνει « η Jasmine για τις τέχνες» (Jasmine 4(for) arts) ενώ το βασικό του μοτίβο το συνθέτουν η μόδα (χωρίς την οποία δεν ζω- τρέχω σε όλα τα fashion shows που διοργανώνονται στην Αθήνα) , αστείες προσωπικές ιστορίες, πράγματα που διάβασα και μου έκαναν εντύπωση, νέα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προσωπικές μου ανησυχίες και φυσικά οι τέχνες.

Γράφω όποτε έχω όρεξη, ποτέ από αγγαρεία και θεωρώ πως σιγά σιγά ο μικρόκοσμός μου αυτός εξελίσσεται και αποκτά μια πιο προσωπική χροιά.

Η εικόνα που είχε το blog παλιότερα ήταν πολύ διαφορετική από αυτήν σήμερα. Σιγά σιγά εξελίσσεται, όπως ακριβώς ένας ζωντανός οργανισμός. Η δομή του τώρα είναι πιο ξεκάθαρη και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω νομίζω πως είναι πιο αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα μου. Και σε αυτό ακριβώς στοχεύω. Θέλω ο κόσμος που μπαίνει να νιώθει ότι βρίσκεται κάπου οικεία, αλλά και παράλληλα κάπου ξεχωριστά.

Επειδή η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάαααρα πολλά αξιόλογα blogs εκεί έξω και το ζητούμενο είναι πάντα να ξεχωρίσει το δικό σου. Κάτι τέτοιο, θεωρώ, πως μπορεί να γίνει μόνο εάν δώσει κανείς το 100% του εαυτού του στις σελίδες αυτού που δημιουργεί. Θέλει χρόνο, δουλειά, υπομονή και πολύ διάβασμα.

Δεν ξέρω πως ακριβώς να χαρακτηρίσω το blog μου, αυτό καλούνται να το κάνουν οι αναγνώστες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ελπίζω να βρουν τα θέματα ενδιαφέροντα και να περάσουν καλά, όση ώρα θα βρίσκονται στον blogόκοσμό μου.
jasmine4arts.wordpress.com

You may also like