Η LEGO μας φέρνει το Κάστρο του Hogwarts

Ας το παραδεχθούμε: δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που νιώθουμε αδικημένοι με τις ηλικιακές σημάνσεις στις κατασκευές της LEGO! Αν και μας αποζημιώνει με κάποιες κατασκευές – μαμούθ όπως το Millenium Falcon από το “Star Wars”.

Αν είστε από εκείνους που λατρεύουν να περνούν το χρόνο τους βάζοντας σχολαστικά κάθε κομμάτι στη σωστή θέση για να καταλήξετε στο αριστούργημά σας, αυτή η είδηση είναι για εσάς, καθώς η δανέζικη εταιρεία φέρνει το κάστρο του Hogwarts – yup, τη Μαγική Σχολή του Harry Potter!

Η κατασκευή αποτελείται μόνο από έξι χιλιάδες είκοσι κομμάτια (6020, καλά διαβάσατε!) κι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο kit της εταιρείας, ακολουθώντας το σκάφος του Han Solo.

Νομίζετε, όμως, πως όλη αυτή η κατασκευή είναι μόνο το εξωτερικό τμήμα του κάστρου; Όόόόόχι, βέβαια!

Αντίθετα, υπάρχουν αναπαραστάσεις καίριων τμημάτων της Σχολής, όπως της Μεγάλης Σάλας, του γραφείου του Dumbledore και της αίθουσας διδασκαλίας της Άμυνας Κατά των Σκοτεινών Τεχνών. Στα δε θεμέλια θα συναντήσουμε κατά την κατασκευή (ή μήπως καλύτερα, την ανέγερση;) την Κάμαρα των Μυστικών αλλά και την αίθουσα σκακιού από τη “Φιλοσοφική Λίθο”. Ασφαλώς τι είναι το Hogwarts χωρίς… μάγους; Στο σετ, λοιπόν, περιλαμβάνονται οι φιγούρες των Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw και Helga Hufflepuff (ναι, των ιδρυτών του Hogwarts) αλλά και μικρότερες σε μέγεθος φιγούρες του Harry και της παρέας του (εντάξει, δεν είναι όλοι φίλοι, καθώς περιλαμβάνονται ο Voldemort και η Bellatrix Lestrange). Α, ναι! Υπάρχουν και φιγούρες Παραφρόνων (Dementors), ενός Ουγγρικού Κερκόκερου Δράκου, της Ιτιάς που Δέρνει (ΜΕ το αμάξι της οικογένειας Weasley στα κλαδιά της!), η Καλύβα του Hagrid με μία φιγούρα του Aragpog… βασικά τα έχει όλα!

Βέβαια, το σετ θέλει κάτι παραπάνω από μερικές… χρυσές γαλέρες – για ασημένια δρεπάνια ούτε λόγος! Στη βρετανική αγορά το kit θα κοστολογηθεί περίπου στις 350 λίρες, δηλαδή περίπου 390 ευρώ. Βέβαια, υπάρχουν σετ με τμήματα του Hogwarts, τα οποία σταδιακά θα μπορούσε ένας ευφάνταστος νους να τα συνδέσει. Εδώ πριν καιρό μάθαμε πως μία μαμά πήρε πάνω από 400.000 κομμάτια LEGO κι έφτιαξε αντίγραφο του Κάστρου – που ομολογουμένως είναι εξίσου εντυπωσιακό με το σετ!

You may also like