Η Maria Pages για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Η Maria Pages, μια από τις κορυφαίες χορεύτριες φλαμένκο στον κόσμο και χορογράφος στις ταινίες του Κάρλος Σάουρα «Κάρμεν», «Ο Μάγος Έρωτας» και «Φλαμένκο», έρχεται στην Ελλάδα με 25 συντελεστές για να παρουσιάσει τη νέα της δημιουργία με τίτλο «Ουτοπία», μια παράσταση εμπνευσμένη από το διάσημο βραζιλιάνο αρχιτέκτονα και στοχαστή Οσκάρ Νιεμάιερ.

01.-FLAMENCO-MARIA-PAGES

Η «Ουτοπία»της Maria Pages, είναι μία καλλιτεχνική και ηθική αναζήτηση της αντισυμβατικότητας και της λαχτάρας. Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που αναφέρεται στην εκεχειρία, τη δέσμευση, την εξορία, τη ματαιότητα της ζωής και τη ματαιότητα της ανθρώπινης οντότητας σε ένα κόσμο με μεγαλείο που αδιαφορεί για τις αθλιότητες και που χρήζει -περισσότερο από ποτέ- ανάγκης για φαντασία και ιδεαλισμό ως τα πιο κατάλληλα οχήματα για αλλαγή.

Ο χορός του φλαμένκο, αποδίδεται σε ένα σενάριο εμπνευσμένο από τις καμπύλες γραμμές των έργων ζωγραφικής του Οσκάρ Νιεμάιερ, εκπληκτικά κοστούμια βασισμένα στο φλαμένκο και μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση η οποία αποδίδεται ζωντανά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σάμπα την οποία συνέθεσε ο ίδιος ο Νιεμάιερ και ερμηνεύεται από τον τραγουδιστή και στιχουργό Φρεντ Μαρτίνς.

maria_utopia_limpia_v-7370

Η παράσταση παρουσιάζεται την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα, Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ – 4μμ, τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα στο 210-7282333 και ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

You may also like