Η “original” χαζογκόμενα, από τον Προμηθέα

Ύστερα από λαϊκή απαίτηση επανέρχομαι στο θέμα των «Χαζογκόμενων» και δη των Οριτζινάλε! Τις « original χαζογκόμενες» μπορείς να τις διαγνώσεις με διάφορους τρόπους…
Καταρχάς, όταν θα τις γνωρίσεις, οι δυο πρώτες ερωτήσεις που θα σου κάνουν είναι πού μένεις και τι δουλειά κάνεις.. Μετά από λίγο όμως, και αφού έχουν πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα θα σου πουν ότι δεν τις ενδιαφέρουν τα χρήματα και η Ύλη, αλλά η αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά, στα καθημερινά…

Στο πρώτο ραντεβού θα σε στήσουν ενώ είναι έτοιμες δύο ώρες πριν! Στο cinema θα σου πουν ότι δεν θέλουν pop-corn ή Coca Cola και στο τέλος θα φάνε και θα πιούν όλα τα δικά σου. Στο φαγητό θα παραγγείλουν την πιο απίθανη και αηδιαστική σαλάτα ενώ θα ξερογλείφονται με την μακαρονάδα σου! Πάντα μα πάντα όταν σηκωθούν να βάλουν το παλτό τους θα σου δώσουν εσκεμμένα να κρατήσεις την τσάντα τους.. Βαλτήν στο τραπέζι ρε ζώο, τι είμαι κρεμάστρα? Λες κι αν δω ότι έχεις τσάντα Gucci θα δακρύσω.. Έτσι κι αλλιώς ποτε δεν την ανοίγεις, τι την κουβαλάς! Είναι γνωστό ότι δεν θα κάνει ποτέ κίνηση για χρήματα παρά μόνο στα ψιλά του parking όπου θα προσποιηθεί ότι ψάχνει, και θα βγάζει κάτι απίθανα πράγματα όπως σταυρουδάκια και μάρκες του Alloy Fun Park! Όταν τη γυρίσεις σπίτι θα προσποιηθεί ότι κυκλοφορεί βιαστής για να την περιμένεις να μπει μέσα, ενώ το μονο που θέλει είναι να την δεις να περπατάει σε στυλ πασαρέλας.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως στο σπίτι θα περιμένει με τις ώρες για να «σπάσεις την υπομονή της» και θα υπεραναλύει τους λόγους για τους οποίους καθυστερείς να απαντήσεις στο μήνυμα που σου έστειλε. Μην προδοθεί, μην σβήσει, μην την απαρνηθείς, δηλητηριάζει τη σχέση της με καχυποψία, κτητικότητα, υπερεγωισμό και εμμονή, όντας επικίνδυνη προσπαθεί να ισορροπήσει διανοητικά στα όρια της παραφροσύνης.

 

Μετά από τα καλλυντικά της, πρωτίστως τα γκομενικά, το σώμα της και ίσως κάποια σημαντικά θέματα που ενίοτε αναφύονται, ΔΕΝ υπάρχουν καταστάσεις που να την έχουν δυσκολέψει, αλλά ακόμα κι αν υπήρχαν τις προσπερνά με σοφία, απλά αδιαφορώντας, απορροφημένη στα tester κρέμας προσώπου ή σέρουμ, στα ζώδια και τις βουδιστικές πρακτικές. Ποιός χρήστης του facebook δεν την έχει ξεχωρίσει από την «χαριτωμενιά» της, αλλά και τις αισθησιακές-αποκαλυπτικές φωτογραφίες, με τα χείλη σουφρωμένα ω σαν το μουγκρί; Άλλοτε θηλυκή, ναζιάρα και σωματικά ελκυστική, η «original χαζογκόμενα» αναδεικνύει την ακαταμάχητη γοητεία της στις τουαλέτες των bar-restaurant με φόντο έναν καθρέπτη ή την γκαρνταρόμπα της, έχοντας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φωτογραφίες από κλαμπίδια στις οποίες φιλιέται, αγκαλιάζεται, χαμουρεύεται με άλλη χαζογκόμενα-φίλη και κυρίως το παίζει μεθυσμένη. Αναφέρονται η μία στην άλλη (χαζογκόμενες-φίλες) με προσφωνήσεις του τύπου «Θεάρα μου», «Κουκλάρα μου», φροντίζοντας να μας ενημερώνουν για τις ιδέες τους και πόσο κόντρα σε όλους και σε όλα πάνε.

 

Παρουσιάζουν τη φιλία μεταξύ τους ως σαν την πιο ισχυρή και αταλάντευτη, απερίφραστα ανεπηρέαστες από το έτερο φύλο, βέβαια, έως ότου τις χωρίσει ο επόμενος γκόμενος. Η ναυαρχίδα τους είναι το chat. Τσατάρουν και φλερτάρουν με όλα τα γκομενάκια και τους φίλους των, ανεξαρτήτως αισθήσεων ή αισθημάτων, σε πλαίσιο ρηματοκεντρικών αναλύσεων, καθοδηγούμενες από τον ανεξέλεγκτο και εφήμερο ενθουσιασμό, νομίζουν ότι σπάνε τα δεσμά τους…
Η «χαζογκόμενα» γενικά μισεί τρείς ασχολίες των αντρών: Τον τζόγο, το Play Station και το Champions League. Σε ότι αφορά στον τζόγο είναι γνωστή η τακτική της, ότι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας.. Θα σου πουν ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να σπαταλήσεις τα χρήματά σου εννοώντας να την πας στο Zara ή στο Hondos για να τα ξοδέψει εκείνη. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντιληφθεί την μαγεία του Play Station, το θεωρεί ανωριμότητα και παλιμπαιδισμό.. Η αλήθεια είναι ότι πρώτον δεν μπορούν να αντιληφθούν οτιδήποτε έχει πάνω από ένα συνδυασμό κουμπιών και κατά δεύτερον ότι επειδή όταν μαζεύονται με τις ομοειδείς φίλες τους το μόνο που κάνουν είναι να συζητάνε πάλι για τους γκόμενους τους, πρέπει και οι άντρες να κάνουν το ίδιο! Όσο για το Champions League, που αποτελεί και τον θανάσιμο εχθρό τους, θα ζητήσει επίμονα να σε δει την ημέρα του αγώνα, προσποιούμενη ότι πονάει από την περίοδο ή θα στήσει έναν ψεύτικο χωρισμό για να πετύχει το σκοπό της.

 

Δίχως επίγνωση αυτού του μειονεκτήματος η «original χαζογκόμενα» προσπαθεί να αναδείξει την ανασφάλειά της στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της. Κοιμάται με αφυδατωμένα όνειρα και ξυπνά υποταγμένη στα δεσμά της ματαιοδοξίας της, ενώ την ίδια στιγμή ο αμείλικτος και ακριβοδίκαιος χρόνος κυλά γρήγορα μέσω μιας βασανιστικής διαδικασίας για εκείνη. Νιώθει παράταιρη στην αναζήτηση της ευτυχίας, της εσωτερικής γαλήνης, της χαράς και της ζωής. Ξεχνά να γεμίσει το κενό με τη μυστική φλόγα της συντροφικότητας, του σεβασμού και της κατανόησης.

Τι μπορεί να χορτάσει την ψυχή της; Τι είναι αυτό που θα σταματήσει να στενεύει την καρδιά της; (εκτός από τους πολυπληθείς συντρόφους;)  Πώς μπορεί να αντικρίσει πέρα από το πραγματικό;  Πώς μπορεί να νικήσει την αδράνειά της;  Να αλλάξει τη μοίρα της;

Απλά δεν μπορεί..
Σας εφιστώ την προσοχή τώρα που έχει πέσει πείνα, η χαζογκόμενα έχει την ικανότητα να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα σαν τα κουνούπια, κάθε χρόνο γίνεται και πιο ισχυρή. Η χειμερινή χαζογκόμενα είναι ένα δάνειο που το ξεχρεώνεις το καλοκαίρι..

[vsw id=”BR4yQFZK9YM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

You may also like