Η très chic Ελίνα Κορδαλή μιλάει για τη Madame Shou Shou!

Τα ρούχα και μαγιό της Madame Shou Shou αγαπήθηκαν και φορέθηκαν πολύ τον περασμένο χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι. Στην παρακάτω συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Σκαράκη, για το The K-magazine, η σχεδιάστρια και δημιουργός της δημοφιλούς σειράς ενδυμάτων, Ελίνα Κορδαλή μιλάει για τη κολεξιόν, την υλοποίηση της καθώς επίσης και τα μελλοντικά της σχέδια.

The K-magazine: Τα ρούχα σας αποπνέουν έναν έντονο ρομαντισμό, έχοντας παράλληλα μια θηλυκότητα που ξεπηδά από μια απλότητα που τα κάνει και πρωτότυπα. Επηρεαστήκατε από κάποιους συγκεκριμένους σχεδιαστές ή είναι καθαρά προσωπική έμπνευση; Πώς ξεκίνησε η ιδέα για μία δική σας collection;
Ελίνα Κορδαλή:
Καταρχάς είναι αυτό που σπούδασα και που πάντα ήθελα να κάνω. Δεν έχω επηρεαστεί από κάποιον σχεδιαστή. Οι περισσότερες επιρροές είναι από τα ταξίδια, τη φύση και την τέχνη.

The K-magazine: Το όνομα είναι σίγουρα πρωτότυπο, αλλά παραπέμπει και στη γνωστή σειρά. Επηρεαστήκατε από εκεί ή είχατε κάποια άλλη “έμπνευση”;
Ελίνα Κορδαλή:
Από μικρή μας φωνάζαμε με τις φίλες μου σουσούδες και όταν ήρθε η στιγμή να βρω ένα όνομα για την collection Μου, το σουσού ήταν το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό.

The K-magazine: Η ποιότητα είναι αυτό που μετράει…Πού αναζητάτε τα υλικά που χρησιμοποιείτε;
Ελίνα Κορδαλή: Τα υλικά τα προμηθεύομαι όλα από την Ελλάδα. Η ποιότητα του υφάσματος είναι το πιο σημαντικό για μένα.

The K-magazine: Σήμα κατατεθέν σας είναι ο φιόγκος σε μαγιό και μπλουζάκια και επίσης παρατηρώ μια ιδιαίτερη αγάπη για τα εξώπλατα φορέματα. Πολύ θηλυκό στοιχείο…
Ελίνα Κορδαλή:
Ίσως επειδή η πλάτη είναι ένα στοιχείο που εμένα μου αρέσει να τονίζω στο σώμα μου και ενδόμυχα αυτό βγαίνει και στα σχέδιά μου.

The K-magazine: Πώς υλοποιείτε την ιδέα σας για τα ρούχα; Με σχεδιασμό ή κόβοντας και ράβοντας;

Ελίνα Κορδαλή: Πάντα το σχέδιο είναι αυτό που ξεκινάς, από κει και πέρα βλέποντας το ύφασμα ξεκινάνε οι αλλαγές και η περιπέτεια αρχίζει..!



The K-magazine:
Οι Ελληνίδες προσέχουν την ποιότητα ή έλκονται από ένα εντυπωσιακό design; Οι Ελληνίδες θεωρούνται κομψές….είναι;
Ελίνα Κορδαλή:
Ανεξαρτήτως εθνικότητας όλοι έλκονται από το design ενός ρούχου. Τις Ελληνίδες, αντίθετα με άλλους, τις θεωρώ κομψές και τολμηρές!

The K-magazine: Το στυλ υιοθετείται ή είναι έμφυτο;
Ελίνα Κορδαλή:
100% έμφυτο.

The K-magazine:  Στην Ελλάδα, η μόδα έχει μέλλον;
Ελίνα Κορδαλή:
Ναι, πιστεύω ότι ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν βγει καταπληκτικοί Έλληνες σχεδιαστές. Θεωρώ ότι είναι ένας τομέας που εξελίσσετε με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα.

The K-magazine: Δεδομένης της κρίσης, αλλά και της μεγάλης επιτυχίας..πού βλέπετε τον εαυτό σας στο μέλλον;
Ελίνα Κορδαλή: 
Ελπίζω να συνεχίσω να σχεδιάζω με την ίδια χαρά, αισιοδοξία και ευχαρίστηση.

The K-magazine: Πού μπορεί να βρει κάποιος τα ρούχα σας;
Ελίνα Κορδαλή:
Στην σελίδα στο facebook, μπορεί κάποιος να δει όλα τα συνεργαζόμενα μαγαζιά.(*)

The K-magazine: Μια τελευταία ερώτηση … Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους . Μπορείτε να κρίνετε αν η γυναίκα είναι διατεθειμένη να πληρώσει για ένα ‘μοναδικό’ κομμάτι σας…
Ελίνα Κορδαλή:
Νομίζω όλες μας όταν θέλουμε κάτι πολύ το αποκτάμε. Θεωρώ ότι οι τιμές είναι προσιτές ειδικά όταν ένα κομμάτι ράβεται ακριβώς στα μέτρα κάποιου, από το ύφασμα που επιλέγει και μπορεί να το έχει στη ντουλάπα του για χρόνια και να τον συνοδεύει σε σημαντικές στιγμές της ζωής του.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες επισκεφτείτε το http://www.facebook.com/madameshoushou

 

(*)Τα ρούχα μπορούμε να τα βρούμε στα καταστήματα:

*Αθήνα: Ammos/ Ν. Ερυθραία,  Paramour/ Κηφισιά,  Simple Caracter/ Χαλάνδρι –Mall.
*Θεσσαλονίκη: Lola Mundo.
*Καλαμαριά: Axouri.
*Γιάννενα: Sketch.
*Κρήτη: Basics/ Αγ. Νικόλαος
*Και σύντομα e- shop στο official site του Madame shou shou.

You may also like