Θέλετε να κόψετε αφέλειες; Ξανασκεφτείτε το…

Η φράντζα είναι μια κλασσική μέθοδος αλλαγής του κουρέματός μας, προκειμένου να νιώσουμε ανανεωμένες. Ειδικά για εκείνες που δεν τους αρέσει να πειραματίζονται με χρώματα. Ως γνωστόν άλλωστε, οι γυναίκες λατρεύουν τις αλλαγές στα μαλλιά τους, γιατί τους δίνουν την αίσθηση μιας φρέσκιας αρχής. Άβυσσος η ψυχή μας!

Η απόφαση όμως να «ψιλοκόψετε» τις μπροστινές άκρες των μαλλιών σας, είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ναι ναι ξέρουμε, είναι μόνο μαλλιά, και πόσο στραβά μπορεί να πάει το πράγμα όταν με μερικά τσιμπιδάκια μπορούμε να απαλλαγούμε, έστω και προσωρινά από αυτήν; Από την άλλη πλευρά όμως, το να ξεμείνετε με ένα χτένισμα που μισείτε, δεν το λέμε και ιδανική κατάληξη.

Στην τρίλεπτη (τουλάχιστον) πρωινή ρουτίνα ομορφιάς, θα πρέπει να αποδεχτείτε πως οι #badhairdays θα είναι ένα τουλάχιστον συχνό φαινόμενο και πως οποιαδήποτε τεμπελιά σχετικά με την εξωτερική σας εμφάνιση, δεν έχει καμιά θέση πλέον στην καθημερινότητά σας. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας λοιπόν, είναι λίγο ατίθασα, να έχετε στο νου σας πως θα πρέπει να αφιερώνετε κάποια επιπλέον λεπτά για να την τιθασεύετε με μια στρογγυλή βούρτσα και με το πιστολάκι σας.

Τα μαλλιά σας αυξάνονται κατά περίπου μισό πόντο κάθε μήνα – οπότε το περιθώριο ανεμελιάς μειώνεται κατά πολύ και η φράντζα που στην αρχή του μήνα φαινόταν μια χαρά, στην αρχή του επόμενου, το πιθανότερο είναι πως θα έχει ήδη αρχίσει να πέφτει μέσα στα μάτια σας, και να σας ενοχλεί. Οι κομμωτές συνιστούν να πηγαίνετε κάθε τρεις εβδομάδες για ένα μικρό φρεσκάρισμα, οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε σχετικά με τις χρεώσεις.

Για αρχή ξεκινήστε με κάτι σχετικά ανώδυνο, όπως είναι η πλαϊνή φράντζα. Είναι πολύ πιο «υπάκουη» και ευπροσάρμοστη. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε καλά δείγματα, σχετικά με το αν μια μεγαλύτερη αλλαγή, εφαρμόζεται στο στυλ, την εμφάνιση και τον δικό σας τρόπο ζωής.

Ναι είναι γεγονός. Το συνεχές παιχνίδι με το καινούργιο σας κούρεμα, θα τα κάνει πιο λιπαρά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνότερο λούσιμο, έστω και τοπικό. Ένα καλό ξηρό σαμπουάν, σας είναι απαραίτητο, για να αποφύγετε την περαιτέρω ταλαιπωρία, χωρίς όμως να θυσιάσετε την εμφάνιση και τον χρόνο σας.

 

You may also like