Θέλω να γίνω μπαλαρίνα,από τη Λίνα Γριβογιάννη


Θυμάστε που είσαστε μικρές και κάνετε πλιέ; Που φορούσατε εκείνα τα ροζ κορμάκια και τα λεύκα καλσόν με τα παπουτσάκια του μπαλέτου; Ε από τότε μάλλον έχει περάσει πολύς καιρός και εσείς δεν είσαστε εκείνο το κοριτσάκι πια αλλά δεν θυμίζετε και σε τίποτα μπαλαρίνα. Όμως κάθε φόρα που παρακολουθείτε μπαλέτο σκέπτεστε πόσο υπέροχα είναι τα σώματα που έχουν οι μπαλαρίνες. Το ερώτημα είναι μπορούμε και εμείς αν και δεν είμαστε επαγγελματίες να τα αποκτήσουμε. Το περιοδικό Harper’s Bazaar (us) φρόντισε για εμάς και έμαθε.

Η Mary Helen Bowers μίλησε για ένα μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να μεταμορφώσει κάθε γυναίκα, οποίο και αν είναι το σώμα της ή ο στόχος της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία βασικά στοιχεία, νοοτροπία, μέθοδο στο τρόπο ζωής και άσκησης και τέλος διατροφή. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή με την νοοτροπία, σίγουρα όλοι ξέρουμε τι πρέπει να τρώμε και πως πρέπει να ασκούμαστε για να διατηρούμε ένα όμορφο και υγιές σώμα. Αλλά είτε γιατί το άγχος και οι δυσκολίες της ζωής δεν μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε σε αυτό είτε γιατί η τεμπελιά και ένα τζίζπεργκερ μοιάζει τελικά πιο δελεαστικό από μία σαλάτα τελικά όλοι παραστρατούμε. Όμως αν κρατήσουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο και συνεχίσουμε την σωστή διατροφή και την άσκηση τότε θα νιώσουμε πολύ καλύτερα διότι, θα είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση μας με την αίσθηση ότι πλησιάζουμε τον στόχο και με το γεγονός ότι επιτέλους τα καταφέρνουμε.

Η κουβέντα με την Bowers έχει ιδιαίτερη αξία καθώς είναι εκείνη που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει την Natalie Portman να δείχνει άψογη και σαν επαγγελματίας μπαλαρίνα για τον ρόλο της στην ταινία Black Swan. Βεβαία μπορεί με την ηθοποιό τα πράγματα να ήταν λίγο πιο εύκολα από ότι με οποία άλλη κοινή θνητή αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ελπίδες. Ξεκινήστε με τον στόχο και δώστε στον εαυτό σας το περιθώριο να κάνει ακόμα και κάποιες μικρές ατασθαλίες. Για παράδειγμα αν ένα βράδυ βγείτε έξω με φίλους και πιείτε ένα πότο ή φάτε λίγο παραπάνω, έχετε το περιθώριο να προσέξετε την επόμενη μέρα αρκεί να μην σας γίνει συνήθεια αυτή η κατάσταση. Εξάλλου το πρόγραμμα αυτό σας παρέχει 15λέπτα ασκήσεων ακριβώς για τις στιγμές που παρεκτρέπεστε.(http://www.balletbeautiful.com/bb-store-video)
Αυτά τα 15λέπτα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σαν πρόγραμμα γυμναστικής αν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο το μόνο που ουσιαστικά χρειάζεστε είναι 3 με 4 ώρες την εβδομάδα ώστε να καταφέρετε να έχετε μια σωστή αθλητική ζωή. Το πώς θα μοιράσετε τις ώρες αυτές μέσα στην εβδομάδα εξαρτάται από εσάς.

Οι ασκήσεις που προτείνει η Mary Helen Bowers έχουν ως βασικό στόχο να κάψουν το λίπος και κυρίως να χτίσουν τους μυς των ποδιών εξωτερικούς και εσωτερικούς –τα πόδια της μπαλαρίνας που λέγαμε στην αρχή-, καθώς να αυξήσουν τον μεταβολισμό και την αντοχή μας σε κάθε μορφή άσκησης.

Σε ότι αφόρα την διατροφή καλό θα ήταν να εστιάσετε σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης. Φυσικά να αποφύγετε το αλεύρι και την ζάχαρη και να καταναλώνετε μέλι και μαύρη σοκολάτα. Μέσα στις συμβουλές τις ακόμα είναι το πλέον βασικό ότι πρέπει να πίνετε πολύ νερό, στις σαλάτες αντί για κάποια σος να βάζετε λίγο ελαιόλαδο και ξύδι. Βεβαία είναι πέριττο μάλλον να πούμε ότι τα τήγανιτα καλο θα ήταν να τα βγάλετε από την διατρόφη σας και να τα αντικαταστήσετε με ψήτα ή βραστα φάγητα κυρίως πρώτείνες και όχι εκείνα που περίεχουν πολύ αμύλο και υδατανθρακες. Μην ξέχνατε ότι οι χύμοι φρούτων έιναι μία εξαιρετικη απολαύση. Τα ποπκορν φτίαγμενα με λίγο ελαίολαδο, ένα βράστο αύγο με μία φρεσκοκόμενη σάλατα είναι έπισης ύπέροχα σνακ.

Περίσσοτερες πληροφοριες για την Mary Helen Bowers αλλα και για το πρόγραμμα θα βρείτε στο: http://www.balletbeautiful.com/

You may also like