Θα γνωρίσει ο Arsène Lupin τον Sherlock Holmes στην επιστροφή του;

Ο Arsène Lupin, είναι ο πιο δημοφιλής Γάλλος διαρρήκτης, αλλά και ένας κύριος που όχι μόνο διαπράττει εγκλήματα, αλλά τα λύνει κιόλας. Συμφώνα με δημοσιεύματα του περιοδικού Wrap, ο αξιαγάπητος αυτός εγκληματίας αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

 

Ο υπέρ-γλυκύς και πάντα καλοντυμένος της εποχής Belle Époque , που όμως ακολουθεί μία δίκη του “εγκληματική” ηθική, δημιουργήθηκε από τον Maurice Leblanc (1864-1941), και έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούλιο του 1905. Ο χαρακτήρας υποτίθεται ότι γεννήθηκε το 1874 … εκπαιδεύτηκε στην πυγμαχία και την ξιφασκία από τον πατέρα του, δάσκαλο της γυμναστικής. Το πρώτο του έγκλημά ήταν η κλοπή ενός κολιέ από μια αλαζονική σχέση που είχε με τη διαζευγμένη μητέρα του Lupin. Ο Leblanc είχε συμπληρώσει 20 τόμους με ιστορίες και δούλευε τον 21ο, “The Last Love of Arsène Lupin,” όταν πέθανε. Η σειρά είχε του “χάρισε” το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής για τον πατριωτισμό και την υπερηφάνεια προς τη Γαλλία.
Ερχόμενοι στο σήμερα όμως ο Arsène Lupin και η νέα ταινία του θα σκηνοθετηθεί από τον Dan Lin Lin σε παραγωγή Lin Pictures και Roy Lee of Vertigo entertainment. Ο Lin ήταν κοντά στον Guy Ritchie στις ταινίες “Sherlock Holmes” (2009) και “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” (2011), έτσι ώστε στην ταινία με τις περιπέτειες του Lupin θα θυμηθείτε, πιθανώς τεχνολογικά ενισχυμένη, αυτές του Holmes και ο Dr. Watson.

Ο Lupin ήταν ένας λογοτεχνικός αντίπαλος του Baker Street ντετέκτιβ. Οι χαρακτήρες συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1906.
Ο κλέφτης και ο ντετέκτιβ αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο και πάλι σε δύο ιστορίες στον τόμο 2, και ταιριάζουν στη συνέχεια σε εξυπνάδα σε ένα PC 2008 3D video game και σε μία νουβέλα του Μπόρις Akunin “The Prisoner of the Tower, or A Short But Beautiful Journey of Three Wise Men.” Μπορεί λοιπόν ο Lin και οι διευθυντές παραγωγής του να αντιστέκονται ακόμα σε μια μικρή φιλική αντιπαλότητα με τον Holmes, όταν ο Lupin θα “εισβάλλει” στο Χόλυγουντ;

Το μέλλον θα δείξει αλλά ως προοπτική φαίνεται ιδιαιτέρα ενδιαφέρουσα…

You may also like