Θεματικό Πάρκο «Avatar» από την Disney

Avatar poster 2Λίγα χρόνια πριν η Disney είχε ανακοινώσει την επέκταση του Θεματικού της Πάρκου «Ζωικού Βασιλείου» προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες που επιθυμούν να δουν νιώσουν από κοντά το «Avatar» του James Cameron μέσω της ατραξιόν «Avatarland». Παρ’όλο που το όνομα του Πάρκου από μόνο του θα μπορούσε να διεγείρει τη φαντασία, δεν είναι αυτός ο σκοπός του Πάρκου, καθώς στοχεύει να μεταφέρει τους επισκέπτες σ’ ένα διαφορετικό κόσμο. Τουλάχιστον οι εικόνες του concept που έχουν κυκλοφορήσει αυτό δείχνουν. Αν ανυπομονείτε να κανονίσετε… διακοπές στην Pandora, θα πρέπει να περιμένετε λίγο. Μέχρι το 2017, οπότε και το Πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του. Μοιάζει λογικό χρονικό πλαίσιο, δεδομένου του μεγέθους του project.
Η Disney, μέσω του WOW News Today, ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο χώροι δραστηριοτήτων στην «Avatarland». Αρχικά οι επισκέπτες με μία βόλτα με βάρκα θα μπορούν να απολαύσουν το νυχτερινό τοπίο των χρωματιστών δασών της Pandora, καθώς επίσης θα περιλαμβάνονται οπτικοακουστικά εφέ, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο των «Πειρατών της Καραϊβικής». Θέλει, φυσικά προσοχή, ώστε να μην πέσετε από τη βάρκα στην προσπάθεια να απολαύσετε τον καλλιτεχνικά διαμορφωμένο βυθό!
AVATAR-Inspired Land Coming to Disney’s Animal Kingdom
Το δεύτερο μέρος του project ακούγεται κάπως πιο παραδοσιακό. Οι επισκέπτες θα ανεβαίνουν σ’ ένα Banshee και πάνω σ’ αυτό θα κάνουν εναέριες βόλτες! Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα είναι για τη συγκίνηση που θα προκαλεί η «πτήση» ή το τοπίο, μπορεί να ισχύσουν και τα δύο. Λογικά θα μοιάζει κάπως έτσι η όλη εμπειρία:

AVATAR-Inspired Land Coming to Disney’s Animal Kingdom

Φυσικά ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα είναι όντως πτήση ή προσομοίωσης αυτής ή ακόμη κι ένας συνδυασμός αυτών των δύο, αλλά νομίζω και μόνο η ιδέα συναρπάζει!
Μαζί με κάποιες πρόσφατες προσθήκες στο «Ζωικό Βασίλειο», συμπεριλαμβανομένων βραδινών προβολών και δραστηριοτήτων, είναι σίγουρο πως η «Avatarland» θα γίνει πόλος έλξης ενός μεγάλου αριθμού fans της ταινίας, κατά τον ίδιο τρόπο που οι fans του Harry Potter επισκέφθηκαν το αντίστοιχο Θεματικό Πάρκο.
Και για όσους ακόμη αναρωτιούνται… ιδού κι ένα sneak peak video!

Πηγή: εδώ

Προσωπικό σχόλιο: Αν και δεν έχω παρακολουθήσει την ταινία, μπορώ να αναγνωρίσω πως ο Cameron έχει κάνει μεγάλη επένδυση – απ’ όλες τις απόψεις- τόσο στο ίδιο το «Avatar» όσο και στα sequels του. Αν μου δινόταν η δυνατότητα σίγουρα θα επισκεπτόμουν την «Avatarland» – εν γένει θα επισκεπτόμουν τη Disneyland, οπότε κι αυτό δε θα μου ξέφευγε σε μία τέτοια περίπτωση!

You may also like