Θεματικό πάρκο «Shrek» στο Λονδίνο…coming soon!

Shrek 3Η εταιρία DreamWorks Animation σκοπεύει να συνεργαστεί με την αντίστοιχη που βρίσκεται πίσω από τη ρόδα London Eye για τη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής βασισμένο στο «Shrek», στο South Bank της πόλης.

Το «Shrek’s Far Far Away Adventure» θα είναι ένα από τα έξι σχετικά αξιοθέατα ανά τον κόσμο. Αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2015 και θα γιορτάσει τη σειρά των τεσσάρων ταινιών κινουμένων σχεδίων με ήρωα τον γκρινιάρη πράσινο γίγαντα, η οποία σειρά έφερε πάνω από 3,5 δις δολάρια στα box office, μαζί με άλλες ακόμη ταινίες της DreamWorks.

«Το έκτασης περίπου 18.500 τετραγωνικών μέτρων πάρκο θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουρια περιπέτεια, δημιουργία της ομάδας της DreamWorks», δήλωσαν εκπρόσωποι του studio και της βρετανικής εταιρείας Merlin. «Θα περιλαμβάνει μία διαδραστική περιπέτεια Shrek, μία αυλή όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Shrek και τους φίλους του από το βάλτο, καθώς επίσης και χαρακτήρες από τις ταινίες «Μαδαγασκάρη», «Kung Fu Panda» και «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας».

Shrek 1Η ατραξιόν θα εγκατασταθεί στο County Hall, κοντά στο London Eye, το London Sea Life Aquarium και το London Dungeon, τα οποία όλα ανήκουν στην ίδια εταιρεία.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Merlin για να χτίσουμε κάτι που πιστεύουμε πως θα είναι ένας μοναδικός τρόπος να βιώσει κάποιος την εμπειρία του Shrek και του κόσμου του», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg. «Αυτή η ατραξιόν δε θα μοιάζει σε τίποτα απ’ό,τι ήδη υπάρχει και, χωρίς αμφιβολία, θα γίνει ένας νέος τουριστικός προορισμός για την οικογένεια.»

Το θεματικό πάρκο London Shrek θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει, ενώ ένα μακροπρόθεσμο πλάνο υποδεικνύει την κατασκευή άλλων πέντε πάρκων από φέτος μέχρι το 2023.

Ακόμη, σε μία άλλη συνέντευξη στο US Fox Business Network, ο Katzenberg είπε πως είναι πιθανό να βγει και πέμπτη ταινία Shrek στο μέλλον. «Μας αρέσει να τους αφήνουμε (σημ.: τους χαρακτήρες) να ξεκουράζονται για λίγο. Αλλά νομίζω πως μπορείτε να είστε αισιόδοξοι γι’ άλλο ένα κεφάλαιο στη σειρά Shrek. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη, και το πιο σημαντικό είναι πως ούτε αυτός (σημ.: ο Shrek) έχει τελειώσει.»
Η τελευταία ταινία του Shrek με τίτλο «Shrek Forever After», απέφερε έσοδα 752 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 παρά τις αντιφατικές κριτικές που δέχθηκε.

Πηγή: The Guardian
Πηγή: Pinterest

Προσωπικό σχόλιο: Βρήκα πού θα πάω διακοπές το φθινόπωρο του 2015! Επιτέλους, θα μπορώ να πω μαζί με τους πιγκουίνους της «Μαδαγασκάρης»… «Smile and wave… Smile and wave!»!

You may also like