“Θεσμοφοριάζουσες” με Κιμούλη, Πιατά & Φαίη Ξυλά

κιμουλης πιαταςΕκτός από την είδηση ότι ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει στην κωμωδία και μάλιστα με Αριστοφάνη –σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στις «Θεσμοφοριάζουσες» του καλοκαιριού- ενδιαφέρον είναι επίσης ότι γι’ αυτό τον σκοπό σχηματίζει δίδυμο με έναν από τους πιο άξιους κωμικούς της γενιάς του.

Ο Κιμούλης ενώνεται θεατρικά με τον Δημήτρη Πιατά – τον θαυμάσαμε πέρυσι και στην Επίδαυρο ως «Κύκλωπα» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Παπαβασιλείου. Οι δυο τους θα μοιραστούν τους ρόλους του Ευριπίδη και του Μνησίλοχου που επιχειρούν να διαχειριστούν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο πρώτος: οι γυναίκες της Αθήνας είναι έξαλλες μαζί του και επιδιώκουν να τον καταστρέψουν επειδή τις δυσφημίζει μέσα από τα έργα του.

Στη διανομή μαθαίνουμε ότι έχει προστεθεί κι ένα ακόμα πρόσωπο με πηγαίο κωμικό ταλέντο, ο βραβευμένος με Χορν, Θανάσης Αλευράς για να ερμηνεύσει τον ρόλο του νεαρού ποιητή Αγάθωνα. Από γυναίκες, τον θίασο θα συνδράμει η Φαίη Ξυλά, συμπρωταγωνίστρια και στο παρελθόν του Γιώργου Κιμούλη (είχε συμμετέχει στη διανομή του «Δον Ζουάν» το καλοκαίρι του 2012).

Πηγή: tospirto.net

You may also like