Θεσσαλονίκη: Πού και πώς μπορείτε να συνδράμετε για τους πληγέντες

Αυτές τις δύσκολες ώρες η βοήθεια είναι απαραίτητη από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Σας ενημερώνουμε πως έχουν κινητοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη φορείς, σύλλογοι και πολίτες για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σε ποια σημεία μπορείτε να δώσετε είδη πρώτης ανάγκης για να αποσταλούν σε όσους τα έχουν άμεση ανάγκη.

01 Ο δήμος Θεσσαλονίκης αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, συγκεντρώνει στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα:

-νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία
-γάλα μακράς διάρκειας
-κρουασάν
-μπισκότα
-μπάρες δημητριακών
-φρυγανιές
-κονσέρβες
-μωρομάντηλα

                02 H Λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης (Σιατίστης 8, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους) συγκεντρώνει σήμερα Τρίτη (24/7) 18:00-21:00 και αύριο Τετάρτη (25/7), 11:00-13:00 και 17:00-20:00 είδη πρώτης ανάγκης:

-νερά
-Γάζες
-Betadine
-Fucidin
-παιδικές πάνες
-μωρομάντηλα
-τρόφιμα μακράς συντήρησης

`03 – Ο ΑΣ Ωρίων, στην Πολυλά και Παράσχου, από αύριο Τετάρτη (18:00 με 21:00) και έως την Πέμπτη, κατά τις ίδιες ώρες, συγκεντρώνει:

-Γάζες και κρέμες Fucidine, Betadine
-Γάζες απλές για πληγές
-Βαμβάκι
-Φυσικούς ορούς
-Μωρομάντηλα
-Πάνες βρεφικές και ενηλίκων
-Παυσίπονα
-Τρόφιμα μακράς διάρκειας
-Σκυλοτροφές

04 Το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει την Παρασκευή και το Σάββατο, από τις 22:00 και έπειτα, «προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική. Πάνες, μωρομάντηλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, Betadine, Fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ. Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος το Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός ως αργά. Οι οικογένειες της Αττικής μας χρειάζονται, όλοι μαζί μπορούμε».

05 Το COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13) συγκεντρώνει επίσης είδη πρώτης ανάγκης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι: – Εμφιαλωμένο Νερό – Παιδικές Πάνες – Μωρομάντηλα – Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α. – Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin) Παρακαλούμε μην αποστείλετε είδη ρουχισμού/ ιματισμού καθώς δεν είναι απαραίτητα. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel».

06  Το Oikies Real Estate, στην Πέτρου Συνδίκα 61, στο ισόγειο, με σύνθημα, «ΣΗΚΩ και ΔΡΑΣΕ, άσε τις “φωνές” από τα social media!!!», μέχρι αύριο Τετάρτη το απόγευμα στις 6μ.μ. συγκεντρώνει για αποστολή στην Αθήνα: γάζες, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, Fucidin,Betadine, τρόφιμα μακράς διάρκειας-ξηρής συντήρησης (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες).

07 Το καφέ Merenda (Φλογητών 2, Νεάπολη), συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως:

– Πάνες
-Γάζες
-Μωρομάντηλα
-Εσώρουχα
-Πετσέτες
– Τρόφιμα μακράς διάρκειας (Φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κονσέρβες, εβαπορέ, χυμούς)
– Betadine
-Fucidin
– Ζωοτροφές για σκυλάκια, γατάκια, κλπ.
– Οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας!

08 Το καφέ Coffice (Αιγαίου 62, Καλαμαριά) συγκεντρώνει έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου είδη πρώτης ανάγκης – ξηρά τροφή, φάρμακα (fucidin, betadine), πάνες, μωρομάντηλα, γάζες.

Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αιμοδοσία μπορούν να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (2313-303110)

Για οικονομική ενίσχυση ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418

ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

Πηγή: Voria

You may also like