“Ιππής” του Αριστοφάνη με Φιλιππίδη- Ζουγανέλη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης, οι δυο πρωταγωνιστές της κωμωδίας του Αριστοφάνη Ιππής, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, υπόσχονται να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο μέσα από μια κλασική αριστοφανική κωμωδία.
Συμπρωταγωνιστές στην παράσταση είναι ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και ο Γιώργος Καύκας.
Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί, μπορεί αυτή η κωμωδία να γράφτηκε από τον Αριστοφάνη το 424 π.Χ. για τον δημαγωγό Κλέωνα, ωστόσο η πολιτική αυτή παράσταση είναι τραγικά επίκαιρη.

Οι δυο πρωταγωνιστές δήλωσαν πως όπως και στο έργο ο λαός φαίνεται να έχει την ευθύνη για τη δημαγωγία των πολιτικών, έτσι και στη σύγχρονη εποχή ο λαός φέρει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της χώρας εφόσον δείχνουν ανοχή.

Το έργο αυτό αποδεικνύει ότι η πολιτική ήταν ανέκαθεν η ίδια, αλλά και οι πολιτικοί είχαν ανέκαθεν στο μυαλό τους το πολιτικό ή ατομικό τους συμφέρον, και ποτέ δεν νοιάζονταν πραγματικά για το μέλλον του τόπου.
Η παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία της και έπεται και συνέχεια. Ο επόμενος σταθμός της είναι το Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια στις 25 Ιουλίου.

You may also like