Ιχθύς: Στη θάλασσα του Συναισθήματος

Κολυμπώντας στη Θάλασσα του Υποσυνείδητου οι Ιχθύες αποτελούν το πιο ανεξήγητο, το πιο μυστηριώδες και το πιο χαμαιλεοντικό ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου,  ένα ζώδιο-αίνιγμα που είναι παράλληλα  το πιο γοητευτικό και το πιο συναισθηματικό από όλα…

Πριν από μερικές μέρες, το 12ο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ανέτειλε στον ορίζοντα. Αυτές τις μέρες, η επίδραση της ισχυρής Πανσελήνου στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, στις 11 μοίρες, είναι ακόμη πολύ έντονη. Μια Πανσέληνος με πολύ φως, αλλά και πολύ υγρό στοιχείο που μας καλεί να ενδυναμώσουμε τις ρίζες μας και τη σύνδεσή μας με τη μητέρα Γη, κι αυτό να λειτουργήσει ως άγκυρα στις συναισθηματικές φουρτούνες που όλοι βιώνουμε αυτή την περίοδο. Η πρακτική και θεραπευτική πλευρά της Παρθένου, συνδυάζεται με την ποιητική και υποσυνείδητη πλευρά του Ιχθύ, και δημιουργεί ένα μαγικό «πεδίο» συγχώρεσης, κατανόησης και αποδοχής, που θεραπεύει σχέσεις και συγκρούσεις.

Ταυτόχρονα, η σύνοδος Ερμή/Αφροδίτης και Χείρωνα, μας δείχνει ότι όταν μιλάμε από καρδιάς, μπορούμε να γιατρέψουμε τις πληγές μέσα μας.

Ο μύθος λέει ότι το τελευταίο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά από τα 11 προηγούμενα. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως τα 12 ζώδια όπως ορίστηκαν από τους Βαβυλώνιους και τους Σουμέριους αρχικά, λειτουργούν  επί της ουσίας ως αρχέτυπα και δεν αντιστοιχούν απαραίτητα στους αστερισμούς που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, τότε οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της Μεταμόρφωσης και της Ενσυναίσθησης, εκείνο που όλα τα χωράει και όλα ενυπάρχουν κάτω από δικό αστρολογικό αποτύπωμα.

Οι Ιχθύες είναι ένα ζώδιο με χαμαιλεοντικές ιδιότητες. Η γοητεία τους στο αστρολογικό στερέωμα είναι αναμφισβήτητη. Ονειροπόλοι και γητευτές πάνω απ’όλα, δημιουργικοί με ό,τι καταπιαστούν, λαοπλάνοι και πολιτικές ιδιοφυΐες, αστροναύτες και ποιητές, Καζανόβες από τους λίγους. Τους διακρίνει η εσωστρέφεια και ο έντονος συναισθηματισμός που συχνά φτάνει στα όρια της μελαγχολίας. αφήνοντας συχνά να αιωρείται ένα πέπλο μυστηρίου. Είναι ανήσυχα πνεύματα, και ανικανοποίητοι  κάτι που τους κάνει να εργάζονται πάντα σκληρά,  και με μεγάλη αφοσίωση. Αρκεί να πιστεύουν σε αυτό και να εμπνέονται από το έργο που έχουν αναλάβει. Κρατούν πολλά για τον εαυτό τους, Ο έντονος στοχασμός που τους χαρακτηρίζει, τους κάνει να ασχοληθούν πολλές  με τη θεωρία και όχι με την πρακτική εφαρμογή των πραγμάτων.

Το ζώδιό των Ιχθύων περιλαμβάνει μεγάλους καλλιτέχνες, οραματιστές, διανοούμενους και γενικότερα τους πιο ευαίσθητους του ζωδιακού κύκλου. Είναι πάντοτε έτοιμοι να σε συμπονέσουν, να απαλύνουν τον πόνο σου, να σκουπίσουν το δάκρυ στα μάτια σου αλλά και να σε πλανέψουν αν τους είναι απαραίτητο, ή απλώς εύκολο. Δύσκολο να τους προσδιορίσετε ή να τους περιορίσετε, αφού ξεγλιστράνε σαν ψάρια που είναι, κολυμπώντας στη θάλασσα του Υποσυνείδητου, αλλάζοντας συνέχεια χρώματα, βρίσκοντας διεξόδους, δικαιολογίες, οπαδούς και θαυμαστές σε ελάχιστο χρόνο. Αλλάζουν διαθέσεις ανά δευτερόλεπτο αλλά χάνουν και την αίσθηση του χρόνου όταν κάτι πιο Μεγάλο και πιο Υψηλό τους κατακλύζει και τους κυριαρχεί. Το συναίσθημα είναι η δική τους παιδική χαρά, η αλάνα στην οποία παίζουν καθημερινά, χρωματίζοντας με ξυλομπογιές τη ζωή τους κι αυτή των άλλων γύρω τους. Η μεγάλη συμπονετικότητα και η ανεξάντλητη δοτικότητά τους αναπληρώνουν τα κενά που αφήνει η αναμφισβήτητη τους ικανότητα για ασάφεια και έλλειψη δέσμευσης.

Η παραπλάνηση, μπορεί να γίνει μια μορφή τέχνης για τους Ιχθύες, όπως και η υπόγεια, γλυκιά γοητεία τους και η απαλή, πανέμορφη φωνή τους που σας καλεί όπως οι Σειρήνες.
Μεταμορφώνεται σε ό,τι θες να έχεις δίπλα σου, γίνεται αυτό που σου λείπει.

Ο Ιχθύς έχει καταπληκτικές ικανότητες στην ηθοποιία και είναι κατεξοχήν ταλαντούχος μίμος, είναι έξοχος τραγουδιστής και μουσικός, υπέροχος συγγραφέας, αλλά μπορεί και ασχοληθεί με την έντονα μεταφυσική του πλευρά: θα γίνει πνευματιστής, μέντιουμ ή ακόμη και απλή καφετζού.

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Albert Einstein,14 Μαρτίου 1879

Όπου κυριαρχεί ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων ο Ιχθύς θριαμβεύει: ο άντρας Ιχθύς θα γίνει για χάρη σου ο καλύτερος εραστής, ο πιο τρυφερός σύντροφος, αλλά και ο πιο επικίνδυνος εχθρός σου. Γιατί; Ακριβώς επειδή δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Θα χαμογελάει την ώρα που θα σε προδίδει, ως άλλος Ιούδας, φιλώντας σε παθιασμένα. Και θα προχωρήσει με χάρη, γλυκύτητα, ανωτερότητα και αυτοθυσία στο επόμενο «θύμα» του!

Με την έλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω, που τους κάνει ένα εξάγωνο, και το Δία στον Σκορπιό, που τους κάνει ένα λαμπρό τρίγωνο, οι ευκαιρίες και οι αλλαγές δεν θα λείψουν μέσα στο 2018. Η καθημερινότητα θα γίνει πιο απαιτητική αλλά και πιο ανταποδοτική, ενώ οι έρωτες και οι σημαντικές συνεργασίες καρποφορούν και προχωρούν.

Τολμήστε να ονειρευτείτε λοιπόν, Ιχθύες, γιατί τα καλύτερα έπονται!

You may also like