Κάθε ζώδιο έχει τη…δίαιτά του! (Part 1)

Μετά τις γιορτές, όπου όλοι κάναμε τις παρασπονδίες μας-φάγαμε λίγο παραπάνω, ήπιαμε αρκετά και τσακίσαμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα,  αυτή η περίοδος ενδείκνυται για δίαιτα και αποτοξίνωση.

Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να οργανωθούμε και να βάλουμε στόχο χάσουμε τα κιλά που βάλαμε. Το Πάσχα, άλλωστε, είναι πιο κοντά απ’ό,τι νομίζουμε. Πόσο εύκολο είναι για τον λιχούδη Ταύρο να χάσει κιλά; Πώς θα καταφέρει ο συναισθηματικός Καρκίνος να στερηθεί για λίγο το comfort food του κι ο παθιασμένος Σκορπιός να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ;

Το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες, τις προτιμήσεις του σε συγκεκριμένα φαγητά,  αλλά και τα μυστικά του για να χάσει κιλά και να νιώσει γεμάτο ενέργεια και ευεξία!

Κριός
Ως ζώδιο ενεργητικό και δυναμικό που είσαι, συχνά τρως στο πόδι και έχεις γρήγορο μεταβολισμό. Αν θες να χάσεις κιλά, φάε φρούτα και λαχανικά, όπως οι φράουλες, τα κεράσια και οι μπανάνες και σαλάτες με ντομάτα,κολοκύθι και σπανάκι. Το χαμομήλι θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις, ενώ  τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε τα βάλεις στο φαγητό

Ταύρος
Το ζώδιό αυτό  φημίζεται για τη λαιμαργία του και την αδυναμία στο καλό φαγητό. Αν θες να χάσεις κιλά, πίνε φρέσκους χυμούς από λαχανικά και φρούτα και αντί για γλυκό, φάε γιαούρτι με μέλι. Το λάχανο, το  σέλινο,το μπρόκολο και καρότο θα σε βοηθήσουν στη δίαιτα, ειδικά με σούπες και με ελαφριά πιάτα όπως τα ψητά λαχανικά. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε τα βάλεις στο φαγητό είτε αν τα πιεις σαν αφέψημα είναι το κάρυ και ο δυόσμος.

Δίδυμοι
Είναι το ζώδιο που τρώει γρήγορα και  βιαστικά και δεν έχει την υπομονή να κάτσει κανονικά στο τραπέζι για φαγητό. Συνήθως δεν χρειάζεται δίαιτα, αλλά να τρώει ήρεμα και συγκεντρωμένα. Το άπαχο γάλα, το κουνουπίδι, τα μήλα και το πεπόνι σε βοηθούν στη δίαιτα ενώ η βαλεριάνα και το τίλιο σε ηρεμούν.  Να προτιμάς τις σαλάτες με άπαχα πουλερικά και ολικής αλέσεως ζυμαρικά.. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν στο φαγητό είτε  σαν αφέψημα είναι η λεβάντα και ο κουρκουμάς.

Καρκίνος
Το ζώδιό που λατρεύει το  σπιτικό φαγητό  και τα παραδοσιακά γλυκά, δύσκολα κόβει το φαγητό.  Οι αλλαγές διαθέσεων κάνουν τον Καρκίνο να το ρίχνει στο φαγητό, κι έτσι χρειάζεται τακτικά δίαιτα. Αν θες να χάσεις κιλά, φάε άπαχα γαλακτοκομικά, ανανά, καρπούζι και μάνγκο και στις σαλάτες σου βάλε αγγούρι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το λεμόνι σε βοηθάει στη χώνεψη.  Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε στο φαγητό είτε ως αφέψημα είναι το πιπέρι καγιέν και η μέντα.

Λέων
Το ζώδιό που φημίζεται για την καλοπέραση και την καλοφαγία, έχει ευτυχώς δυνατό μεταβολισμό και κάνει καλές καύσεις. Μια ισορροπημένη δίαιτα είναι αυτή που σου ταιριάζει. Αν θες να χάσεις κιλά, φάε άπαχο ψάρι και κοτόπουλο, όσπρια όπως τα μαυρομάτικα και όξινα φρούτα, όπως το πορτοκάλι και οι φράουλες. Το μπρόκολο, η λαχανίδα και το σγουρό μαρούλι στη σαλάτα βοηθούν επίσης πολύ. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε στο φαγητό είτε σαν αφέψημα είναι το σκόρδο και η δάφνη.

Παρθένος
Το γήινο αυτό ζώδιο αγαπά την υγιεινή διατροφή αλλά και τα υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Παχαίνει μόνο λόγω άγχους. Αν θες λοιπόν να χάσεις κιλά, φάε πολλά φρούτα, δημητριακά και λαχανικά. Το γκρέιπφρουτ, τα κεράσια, τα πράσινα μήλα, τα δαμάσκηνα, τα όσπρια όπως τα φασόλια σε βοηθούν πολύ, ενώ η κολοκύθα, η κινόα και το καρότο, ρυθμίζουν όπως πρέπει το ζάχαρο σου. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε τα βάλεις στο φαγητό είτε σαν αφέψημα είναι το μάραθο και το φασκόμηλο.

(σε 2 μέρες έπεται άρθρο με τα υπόλοιπα ζώδια)

Κείμενο: Χριστίνα Θεοχάρη

 

You may also like