Κάντε ένα… reboot σε πνεύμα και σώμα!

Η αποτοξίνωση της μίας ημέρας…

Το σώμα μας είναι μία πολύπλοκη μηχανή που, για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, χρειάζεται ενίοτε ένα reboot. Τι μπορούμε να κάνουμε; Απλά να ενσωματώσουμε αυτό το τακτικό reboot μία φορά στο μήνα μας, ας πούμε!

01 Έχοντας φροντίσει να ξαπλώσει λίγο νωρίτερα την προηγούμενη νύχτα, ξεκινάμε τη μέρα μας μ’ ένα ποτήρι νερό με το χυμό ενός λεμονιού ώστε να καθαρίσουμε το σώμα μας από τις τοξίνες. Επίσης έτσι αυξάνουμε την ενεργητικότητά μας κι ενισχύουμε κατά 30% τη λειτουργία του μεταβολισμού μας. Στη συνέχεια αφιερώνουμε δέκα λεπτά διαλογισμού για να ξεκινήσουμε αρμονικά τη μέρα κι έπειτα απολαμβάνουμε ένα smoothie πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

02 Καθώς (λογικά) οργανώνουμε ώστε η reboot day μας να μην είναι μία εργάσιμη, μπορούμε να βγούμε για έναν περίπατο για περίπου μισή ώρα. Ιδανικά μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το τηλέφωνό μας και για μία αποτοξίνωση από την τεχνολογία! Ένας τέτοιος περίπατος θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ το φυσικό φως μπορεί να ενισχύσει και την ψυχολογία μας.

03 Κατά το μεσημεράκι έχει αρχίσει να ανοίγει η όρεξή μας, με την προϋπόθεση πως έχουμε φροντίσει μέχρι αυτήν την ώρα να έχουμε καταναλώσει περίπου δύο λίτρα νερό. Το κατάλληλο γεύμα αυτής της μέρας είναι μία ζεστή σούπα με όσπρια ή/και λαχανικά συνοδεία μίας γευστικής σαλάτας.

04 Μπορεί νωρίς το απόγευμα ένα ζεστό φλυτζάνι καφέ να είναι η αγαπημένη μας συνήθεια, αλλά τη μέρα του reboot… το προσπερνάμε! Αντίθετα, προτιμάμε ένα φλυτζάνι ζεστό μαύρο, πράσινο ή matcha τσάι μαζί με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ώστε να καταπολεμήσουμε τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα.

05 Λίγο μετά το τσάι μας, μπορούμε να απολαύσουμε ένα μασάζ ή ένα ζεστό αφρόλουτρο. Και τα δύο είναι ό,τι πρέπει για να αποβάλλουμε τοξίνες από τον οργανισμό. Για δείπνο, μία μερίδα λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό και λίγη πρωτεΐνη (κατά προτίμηση λίγο κοτόπουλο) θα αναπληρώσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας.

06 “Κλείνοντας” τη μέρα μας, ενδείκνυνται λίγες ασκήσεις yoga και δέκα λεπτά ώστε να γράψουμε ένα ημερολόγιο. Έρευνες έχουν δείξει πως η συγγραφή ενεργοποιεί τα κέντρα ικανοποίησης του εγκεφάλου μας, οπότε το να καταγράψουμε την ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτή τη μέρα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να την ολοκληρώσουμε και να πέσουμε για ύπνο αναζωογονημένοι.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα το δοκιμάσω ώστε να ξυπνήσω ακόμη πιο ανανεωμένη την επόμενη μέρα!

You may also like