Κάπου κρύβεται ένας Πινόκιο…Ανακαλύψτε τον!

Εφόσον υποπτεύεστε ότι κάποιος δεν λέει ακριβώς την αλήθεια δεν έχετε παρά να κοιτάξετε προσεκτικά συγκεκριμένα σημεία του προσώπου του, τα οποία θα τον προδώσουν!

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι ενώ οι ψεύτες προσπαθούν να κρύψουν τις κινήσεις του προσώπου, δεν μπορούν να τις καταστείλουν εντελώς επειδή το ψέμα κάνει τον εγκέφαλο να σκέφτεται πολλά, δυσκολεύοντας τη φυσική επαφή με τους ανθρώπους και δεν αρκεί να μπερδέψουν τα λόγια τους
Η στάση του σώματος και οι κινήσεις είναι στοιχεία που μαρτυρούν αν κάποιος σας λέει αλήθεια ή ψεύδεται.Σε κάθε ψέμα που λέει, ο ρυθμός της καρδιάς του αυξάνεται, η αναπνοή γίνεται πιο άρρυθμη και γρήγορη, ενώ εισπνέει πιο βαθιά από ότι συνήθως. Πιο συγκεκριμένα δεν λέει αλήθεια όταν:

1. Η στάση του σώματος του δεν έχει κατεύθυνση προς τον συνομιλητή

2. Κινείται πιο νευρικά στη διάρκεια της συζήτησης.

3. Αλλάζει ξαφνικά στάση στο σώμα του.

4. Κινεί χωρίς να το καταλαβαίνει απόλυτα, τα άκρα του: τινάζει τα πόδια του, τα χέρια του τρέμουν, πιέζει τα χέρια ή τα πόδια.

5. Έρχεται πολύ πιο κοντά στον συνομιλητή. Αυτό το κάνει, επειδή καταλαβαίνει ότι είναι νευρικός και θέλει αν έρθει πιο κοντά για να πείσει για τα λεγόμενά του.

6. Το ψεύτικο χαμόγελο, όταν δεν δικαιολογείται να το έχει.

7. Αποφεύγει να κοιτάει συνεχώς, επειδή φοβάται μην αποκαλυφθεί.

You may also like