Καθαρά Δευτέρα με τον Μακεδονικό Χαλβά στο Homey

Η αδυναμία μου ή μάλλον “μας” -ως οικογένεια- για τον χαλβά είναι γνωστή. Πόσο μάλιστα για τον “Μακεδονικό Χαλβά” που είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής,σε όλες του τις εκφάνσεις: ως σνακ, επιδόρπιο, το σησαμέλαιο για διάφορα πιάτα και φυσικά το ταχίνι!
Ε, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατό να αρνηθώ τη “ζεστή” πρόσκληση της εταιρίας να υποδεχτούμε (λίγο νωρίτερα) την Καθαρά Δευτέρα στο Homey, με όλους τους φίλους της!

Προσωπικά ανυπομονούσα να συναντήσω ΚΑΙ τους ανθρώπους με τους οποίους περάσαμε καταπληκτικά εκείνο το διήμερο στη Θεσσαλονίκη: Βιβή Μπασινά, Τόνια Χανιώτη, Γιάννης Χρυσού, Ντόρα Μπουγιούκα, Φωτεινή Μπαμπανάρα, Εύη Σταθάτου, Λήδα Παπάζογλου… και η Πέπη που μας έλειψε! Είδα επίσης και τις φίλες μου foodbloggers Έλενα Σμπώκου, Αθηνά Πάνου, Εύα Μονοχάρη και επιτέλους συνάντησα τις διαδικτυακές μου “γνωριμίες” Αμαλία Κυπαρίσση και Χριστιάννα Βαλλή. Φυσικά ήταν εκεί και ο αγαπημένος μας σεφ Νίκος Κατσάνης …

Ο σεφ Νίκος Κατσάνης, Λήδα Παπάζογλου από ΑΦΟΙ Χαΐτογλου και o διατροφολόγος Γιάννη Χρύσου

Ο σεφ Νίκος Κατσάνης, Λήδα Παπάζογλου από την εταιρία “ΑΦΟΙ Χαΐτογλου” και o διατροφολόγος Γιάννη Χρύσου

Για να σας δώσω μία ιδέα για το πώς περάσαμε στο μεγάλο γιορτινό τραπέζι που στρώθηκε τη Δευτέρα στον ολοκαίνουργιο, ζεστό χώρο του εστιατορίου Homey, όσοι ήμασταν εκεί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παραδοσιακές γεύσεις της Καθαράς Δευτέρας που επιμελήθηκε η ομάδα του εστιατορίου και η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε μια φιλική ατμόσφαιρα, όλοι μαζί… σαν μια μεγάλη οικογένεια!

Βιβή Μπασινά, Φωτεινή Μπαμπανάρα από H+K Strategies, Αμαλία Κυπαρίσση και Βάσω Νικοπολίδη (4moms.gr)

Βιβή Μπασινά, Φωτεινή Μπαμπανάρα από H+K Strategies, Αμαλία Κυπαρίσση και Βάσω Νικοπολίδη (4moms.gr)

Να μην σας πω για την εκπληκτική ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς, που καταβρόχθησα στην κυριολεξία με τη νοστιμότατη λαγάνα ή την πατατοσαλάτα που μοιραστήκαμε με την mytwins.gr, Εύη Σταθάτου, η οποία ενθουσιάστηκε με τον γόνο καλαμάρι, που είχε μπροστά της…

η μοναδική ταραμοσαλάτα

Η μοναδική ταραμοσαλάτα

 

Η Τόνια Χανιώτη, από το babytips.gr όλο τσιμπούσε από τα διαιτητικά τουρσιά και, νομίζω, ότι τα ντολμαδάκια της Αργυρώς στον ξυλόφουρνο ήταν τα αγαπημένα της!
Μην ανησυχείτε….τίποτα δεν έμεινε ούτε από το γεμιστό καλαμάρι με κους-κους ούτε από την μελιτζανοσαλάτα ή από τα αχνιστά μύδια!

Φυσικά στο τέλος “ξεσκίσαμε” τον μακεδονικά χαλβά στις διάφορες γεύσεις και το συνοδέψαμε από Μαστίχα ΣΚΙΝΟΣ για να ολοκληρωθεί η γαστρονομική μας κραιπάλη!

Η πιατέλα με τα διάφορα είδη χαλβά, ξηρούς καρπούς και μαλλί της γριάς…πόσο απίστευτος συνδυασμός!!!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το πιο υγιεινό νηστίσιμο γλυκό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης, έχει ταυτιστεί με τη γιορτή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!Κάποτε, το τραπέζι αυτό βρισκόταν στην εξοχή, σήμερα όμως μπορεί να στρωθεί οπουδήποτε! Σε αυλές, βεράντες, κήπους, μπαλκόνια, στο σπίτι ή σε πικ νικ στην ύπαιθρο, όλη η παρέα μαζεύεται για να συνεχίσει την όμορφη αυτή παράδοση και να απολαύσει νηστίσιμα μεζεδάκια, λαγάνα και φυσικά…Μακεδονικό Χαλβά!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι… γεύση που εδώ και 90 χρόνια τον έχει αναδείξει πρώτο στην καρδιά μας και απόλυτο πρωταγωνιστή στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Ψάξτε κι εσείς τον μακεδονικό χαλβά ή το ταχίνι που προτιμάτε και κάντε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς….

#makedonikoshalvas #toglykopoukaneikalo

You may also like