Καθιστική ζωή; Ξανασκεφτείτε το!

Sedentarismo (2)Η δουλειά σας σάς καθηλώνει για ώρες στην καρέκλα ενός γραφείου; Στον ελεύθερό σας χρόνο δε βρίσκετε τη δύναμη να γυμναστείτε και επιλέγετε για μία ακόμη φορά την εύκολη λύση; Ακόμη κι αν δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε, βαριέστε να αθληθείτε; Μετά από αυτά που ακολουθούν μάλλον θα αλλάξετε γνώμη.

1. Η καθιστική ζωή είναι η αιτία πολλών προβλημάτων της καρδιάς καθώς η αδράνεια μειώνει την πρωτεΐνη που καταστρέφει το λίπος, αυξάνει το επίπεδο της γλυκόζης και της χοληστερόλης. Επιπλέον, κάθε ώρα η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο αναπηρίας με τα χρόνια.

2. Η παχυσαρκία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καθιστική ζωή. Για την ακρίβεια, είναι μία από τις βασικές της αιτίες. Επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη.

3. Κάποιοι τύποι καρκίνου, όπως του μαστού και του ενδομητρίου στις γυναίκες και του προστάτη στους άντρες, φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την έλλειψη άσκησης. Σύμφωνα με την Ισπανική Ένωση κατά του Καρκίνου (AECC), ένας δραστήριος τρόπος ζωής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην προστασία του καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.

e5401699dffce093b11f84b2b93c729d4. Πόνοι στους μύες, προβλήματα στις αρθρώσεις… Με το να καθόμαστε οι κοιλιακοί μύες δε λειτουργούν. Συγκεκριμένες στάσεις με τα πόδια σταυρωμένα επηρεάζουν το ισχίο και βλάπτουν την ισορροπία μας και την ελαστικότητα των μυών. Η άσκηση βοηθά, επίσης, τα οστά μας να είναι πιο δυνατά και είναι ευεργετική κατά της οστεοπόρωσης.

5. Η έλλειψη άσκησης, το πέρασμα του χρόνου καθισμένοι χωρίς να κάνουμε τίποτα, χωρίς να έχουμε μία ενεργή ζωή αυξάνει τον κίνδυνο να υποφέρουμε από κατάθλιψη. Το μυαλό και το σώμα χρειάζονται άσκηση, να παραμείνουν ενεργά, μιας και το να αθλούμαστε απελευθερώνει ενδορφίνες και παράγει της αίσθηση της ευημερίας.

Πηγή: atractivas

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like